בית המשפט הצבאי גזר היום (ה'), מאסר עולם על המחבל מחמוד עטאונה, בגין גרימת מותו בכוונה ((עבירה המקבילה לעבירת רצח) של רב"ט דביר שורק הי"ד בחודש אוגוסט 2019 . עטאונה הורשע בשתי עבירות של ניסיון לגרימת מוות בכוונה תחילה ובשורת עבירות ביטחוניות נוספות.
הנאשם היה חלק מחוליית טרור של חמאס, בה היו חברים, בין היתר, שני נאשמים נוספים אשר דקרו את דביר ז"ל. בית המשפט הצבאי קיבל את עמדת התביעה הצבאית לפיה יש להרשיע את הנאשם בביצוע העבירות, למרות שלא נכח במקום בו בוצע הפיגוע ולא היה זה שדקר בפועל את דביר ז"ל וזאת לאור חלקו המרכזי בתכנון ובהחלטה על ביצוע הפיגוע ובגיוס אחד ממבצעיו.
בית המשפט הצבאי הטיל על הנאשם עונש של מאסר עולם ופיצוי על סך 500,000 ש"ח למשפחתו של דביר ז״ל.
שני הרוצחים בפועל, נציר עצאפרה וקאסם עצאפרה, הורשעו ברצח דביר ז"ל ובשורה של עבירות ביטחוניות נוספות אחרי שהודו בכתבי האישום שהוגשו בעניינם. על קאסם נגזר עונש של מאסר עולם ו-40 שנות מאסר נוספות ועל נציר נגזר עונש של מאסר עולם ו-20 שנות מאסר נוספות.
יוסף זהור, חבר חוליה נוסף אשר לא נכח בפועל במקום ביצוע הרצח, הורשע אחרי ניהול הוכחות ברצח דביר ז"ל ובשורה של עבירות ביטחוניות נוספות ונגזר עליו עונש של מאסר עולם ו-15 שנות מאסר נוספות. הצלע הרביעית בחולייה, אחמד עצאפרה, חבר חוליה שלא נכח בפועל במקום ביצוע הרצח, הורשע ברצח אחרי ניהול הוכחות, ונגזרו עליו מאסר עולם ו-25 שנים במצטבר, לצד פיצוי על סך 1,500,000 ₪ לטובת משפחתו של דביר.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
שיר.
דביר כבר לא יחזור. אך העונשים ראויים לפחות.
16:02 26.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר