מבזקים
סרוגים

היחס של הרב אבינר ללימוד תורה לנשים. צפו

הרב שלמה אבינר נשאל מה צריך להיות היחס ללימוד תורה לנשים, והאם יש לעודד זאת: "אין שאלה כלל. גם גברים וגם נשים צריכים ללמוד תורה ולשמוע את דבר ה'"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ד' שבט התשפ"ג
היחס של הרב אבינר ללימוד תורה לנשים. צפו
היחס של הרב אבינר ללימוד תורה לנשים. צפו צילום: (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

נשיא ישיבת 'עטרת ירושלים', הרב שלמה אבינר, נשאל מה צריך להיות היחס לנשים שלומדות תורה, ואמר כי אין מחלוקת שגם הן צריכות ללמוד אך במינון אחר.

לדחוף את הנשים ללימוד תורה גברי – זהו הרס הנשיות
לדחוף את הנשים ללימוד תורה גברי – זהו הרס הנשיותצילום: לדחוף את הנשים ללימוד תורה גברי – זהו הרס הנשיות

לשאלה האם צריך לעודד לימוד תורה לנשים, השיב הרב אבינר: "בוודאי. גם גברים וגם נשים צריכים ללמוד תורה ולשמוע את דבר ה'. כמובן אין בזה שאלה כלל. בסידורים של הנשים אנחנו מוצאים שכתוב "אשר קדשנו… לעסוק בדברי תורה". אין כאן שאלה".

עם זאת הרב אבינר הוסיף כי "יש הבדל בכמות ובאיכות. כמה שעות יש ללמוד כל יום, כמה שנים יש להקדיש לכך. באיזו צורה ללמוד. בפלפול או בהתרוממות כוללת. יש הבדל גם מה לומדים. האם לומדים גמרא או אמונה, מוסר, תורה, תנ"ך, סידור תפילה, הלכה. אבל, הפגישה עם דבר ה', שזו התורה, שייכת לנשים כמו לגברים. ובכל הדורות, איפה דברים למדו תורה, גם נשים למדו תורה".

 

הרב שלמה אבינר לימוד תורה לימוד תורה לנשים נשים