המשטרה משלימה את הכנותיה להגעת מאות אלפי ההילולה של רבי שמעון בר יוחאי במוצאי שבת הקרובה..
באבטחת האירוע ישתתפו השנה מאות שוטרים ומתנדבים ממשטרת ישראל, בפיקודו של ניצב זוהר דביר מפקד המחוז הצפוני במשטרה יחד עם משטרת התנועה הארצית (מתנ"א) בהובלתו של ראש אגף התנועה ניצב יעקב (צ'יקו) אדרי ובפיקודו של ראש מתנ"א נצ"מ אמנון איצקוביץ ינהלו את כל מערך הסדרי התנועה אל מירון וחזרה.
במשטרה אומרים כי יעשו ככל שביכלתם בכדי שהמוני בית ישראל יוכלו לעלות לציונו של רבי שמעון בר יוחאי במירון, עם זאת, מאחר ומדובר באירוע שבו משתתפים עשרות אלפי אנשים, המשטרה מייחסת חשיבות עליונה להיערכותה המבצעית במטרה לאבטח את שלומם של הבאים.
השנה חל ל"ג בעומר במוצאי שבת ועל כן הועלו סוגיות הלכתיות ייחודיות לימים שישי ולשבת בנושאים מבצעיים. במטרה לתת מענה הלכתי/מבצעי, מ"מ רב משטרת ישראל סנ"צ הרב משה גפני ורב מחוז הצפון רפ"ק אנשיל פרידמן יפקחו מקרוב על פעילות המשטרה וינחו הלכתית את כל פעילות השוטרים בהכנות להילולה.
סדר התנועה המעודכנים
כאמור: ההגעה למירון תעשה אך ורק באוטובוסים/מיניבוסים. ותכלול בידוק בטחוני שיעשה בשני מוקדים עיקריים. לתחבורה המוסדרת יעשה הבידוק במגידו, ולתחבורה שאינה מוסדרת (אוטובוסים ומיניבוסים) במחלף אליפלט. מדובר בבידוק בטחוני כפי שנעשה בשנים הקודמות ולאחריהם הנסיעה תהייה ברציפות ללא עצירות.
כל האוטובוסים והשאטלים יגיעו עם הנוסעים אל מעגל התנועה בכניסה למירון ושם ירדו הנוסעים .
בדרך חזרה, הנוסעים שהגיעו עם התחבורה המוסדרות והפרטית יצעדו רגלית אל טרמינל האוטובוסים /שאטלים ויחזרו לערים מהם הם הגיעו (השאטלים יחזירו את הנוסעים לחניון)
סגירת כבישים
ביום שישי, טז' אייר 16.5.14 – משעה 07:00 עד רדת החשכה, ייחסמו הצירים הבאים לרכבים פרטיים:
כביש 89 בין צומת חירם לצומת מירון.
כביש 89 בין מחלף אליפלט לצומת מירון.
כביש 866 בין צומת שבע (חנניה) לצומת מירון.
כביש 886 בין רחאניה לכיכר עין הזיתים.
ממוצאי שבת יז' אייר 17.5.14, משעה 19:00 עד ליום ראשון יח' אייר, 18.5.14 בחצות, ייחסמו הצירים הבאים לרכבים פרטיים:
• כביש 65 – מגולני לכיוון קדרים.
• כביש 85 – מצומת ראמה לצומת עמיעד, לשני הכיוונים.
• כביש 866 – מצומת חנניה לכיוון מירון.
• כביש 89 – מצומת חירם ועד מחלף אליפלט, לשני הכיוונים.
• כביש 886 – מצומת רחאנייה ועד כיכר עין הוזים.
• כביש 8900 – מצומת בירייה ועד כיכר עין הוזים.
• יציאה מצפת לכביש 89.
• כניסה או יציאה מצפת תתאפשר דרך כביש 8900, מכיוון ראש פינה בלבד.
כאשר החסימות המידיות תהיינה בסמוך למירון וככל שהזמן יתקרב למועד ההדלקה יתרחקו החסימות לכיוון צומת גולני ולצמתים נוספים.
למשתמשים בתוכנת הניווט WAZE- התוכנה צפויה להיות מעודכנת בסגירות הכבישים.
נכים, בעלי תעודת נכה, המוגבלים בהליכה בלבד
רק העונים לקריטריונים הנ"ל יגיעו לחניון "פרוד" דרך צומת שבע, שם יעלו להסעת אגודת "עזר מציון" ויוסעו עד לציונו של ר' שמעון במירון
חשוב לציין כי ההגעה באוטובוסים בטוחה עשרת מונים מנסיעה בכלי רכב פרטיים, הנהגים מונחים, ומפוקחים על ידי קציני בטיחות של החברות. בנוסף לכך, שוטרי משטרת התנועה הארצית יערכו בדיקות פתע של כשירות כלי הרכב הציבוריים ושל הנהגים במטרה למנוע כל חשש של סיכון הנוסעים.

תחנות ריענון
לנוסעים בתחבורה הציבורית הוסדרו תחנות ריענון בכביש 6, צומת גולני, מחלף אליפלט ואגם מונפורט.
במשטרה מזהירים כי אין טעם לנסות ולהתחכם ולעקוף את החסימות מאחר ויהיו מחסומי משטרה הן על הדרכים הסלולות, והן בשבילי עפר בואכה מירון. בנוסף מבקשים במשטרה לא להחנות רכבים פרטיים בצידי הדרך. רכבים אשר יחנו באופן לא מוסדר, יגררו.
תושבי מירון
תושבים המתגוררים בסמוך למירון, יורשו לנסוע בצירים החסומים לרכב פרטי, זאת רק לאחר הצגת תעודת זהות בלבד שבו רשומה הכתובת.
ציבור אחר שהזמין חדרי אירוח יתבקש להציג לשוטרים את אישורי הרישום למלונות/צימרים חשוב להדגיש כי למירון עצמה לא תותר כניסת רכבים מיום שישי בבוקר בשעה 07:00.
כלי רכב של אותם אלו שהגיעו לצימרים בעוטף מירון יורשו לצאת חזרה לביתם, להוציא כלי רכב שיגיעו לישוב מירון. כלי הרכב הללו ישארו עד לסיומה של ההילולה.
שמירת הסדר הציבורי
הציבור מתבקש בכל לשון של בקשה לא לטפס על עמודי חשמל/גדרות ותחנות אוטובוס או על עצים, ולנוע רק בדרכים המסומנות להולכי רגל. שמירת החיים היא המשימה המקודשת של ל"ג בעומר.
הציבור נקרא לשמירה הדוקה והכרחית על הילדים הקטנים המגיעים למקום. שימו לב לדוחק האנושי ואל תסירו לרגע את עינכם מהילדים, 'תנו להם יד' או תרכיבו אותם על הכתפיים.
במידה ומזג אוויר יהיה חם הציבור מתבקש להרבות בשתייה.
המשטרה ערוכה לכל תרחיש ובעת הצורך תופעל מערכת הכריזה במקום ויינתנו הנחיות לכלל הציבור איך להיערך. המשטרה פועלת בשיתוף פעולה מלא וצמוד עם כל זרועות הבטחון וההצלה.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים