המשנה לראש לשכת עורכי הדין וחבר הוועדה למינוי שופטים צבאיים, עו"ד נועם לאור, פנה לשר המשפטים יריב לוין במכתב בו הוא מביע תמיכה פומבית ברפורמות המשפטיות.
"אין לי ספק כי כוונתך לבצע רפורמות במערכת המשפט הן לא רק צורך הכרחי אלא הן גם משקפות היטב את רצון הבוחר אשר לאחר מספר מערכות בחירות הכריע באופן ברור ומובהק על רצונו לשינויים, ובין היתר, גם שינויים בכל הנוגע למערכת המשפט", כתב לאור.
את דבריו אלה סובר לאור משום שלטעמו, בניגוד לטענות שנשמעות לאחרונה, "עניין הרפורמות המשפטיות המתבקשות היה בזמן הבחירות כל העת על המדרכה".
לאור הבהיר כי לעמדתו דבריו של ראש לשכת עורכי הדין המכהן, עו"ד אבי חימי, אינם בעלי משמעות: "חשוב לי לציין בפנייך שעמדתו של ראש לשכת עורכי הדין היוצא, כפי המובאת בימים האחרונים באמצעי התקשורת השונים, הינה דעתו הפרטית בלבד".

לדברי לאור, "עורכי הדין ולשכת עורכי הדין אינם שבעי רצון, לשון המעטה, מהאופן שבו בחר עוייד חימי לנהוג. אמירותיו ואופן הילוכו אינם משקפים כלל וכלל את עמדת לשכת עורכי הדין, שכן דעתם של חלק גדול מחברי המועצה הארצית בלשכה אינה נוחה מאמירותיו".
"בימים אלה", הוסיף לאור, "אני מוצא לנכון לפנות אלייך ולחזק את ידייך. הרפורמות המשפטיות נדרשות וטוב שיעשו ויפה שעה אחת קודם".
"לשכת עורכי הדין תשמח לקיים שיח פורה עימך ואף להביע את עמדתה בקשר לאופן שיש לבצע את הרפורמות . אין לי ספק שאתה תמצא בי ובחברים נוספים בלשכת עורכי הדין שותפים לדרך", חתם לאור את מכתבו.
לאור מוזכר כאחד המועמדים הבולטים כעת בבחירות לראשות לשכת עורכי הדין, והוא צפוי להכריע בנושא בימים הקרובים. מטרתו העיקרית של לאור, הינה לאפשר ייצוג ממלכתי של כלל הדעות בלשכת עורכי הדין.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מה דעתך בנושא?
88 תגובות
11 דיונים
מספיק עם מכבסתהמילים
למה אתה חושב שלוין בכלל רוצה לדבר איתך?
10:45 22.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מילי
הממשלה נוטלת כח למנות ולהדיח כל שופט. לא תהיה "רשות שופטת" ולא יהיה שיפוט עצמאי. איזה שופט תלוי כזה יזכה נאשם? או יפסוק נגד המדינה?
09:44 22.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עע
בתגובה ל: מילי
כזה ליקוי מאורות יש בך אילו טימטום היה פרס , היית זוכה במקום הראשון בתחרות של מטומטמי הנדסת התודעה ...
12:28 22.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארז
בתגובה ל: מילי
:טעות בידך. ההיסטוריה מראה אחרת גם אם נבחרים ע"י ממשלה שופט מחליט על פי יושרו הבנתו את החוק והשלכותיו. אז לשיטתך זה בסדר שמערכת השפיטה תהיה בררנית. נו לא חדש
16:55 27.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמי
קול שפוי במערכת מושחתת. ישר כח
06:04 22.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גוו
פוליטי ידוע
03:17 22.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יואב
גם הכותב וגם לוין הם הזיבורית האנושית של החברה הישראלית.יהירים פטטים רפויי שכל מגלומנים שתרומתם למדינה בביטחון בהתישבות היא אפס!!!
23:40 21.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עע
בתגובה ל: יואב
ומה אתה מטומטם מצוי
12:29 22.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיה1
חרפה של עורך דין!
23:10 21.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עע
בתגובה ל: מאיה1
ואת חרפה ומטומטמת שלא מבינה דבר בשיחיתות המשפטית.
12:30 22.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ארז
בתגובה ל: מאיה1
:למה חרפה כי הוא אומר ומשקף דברים אחרים ממך .הוא דוגמא לדמוקרטיה לא החונטה ולא ההסתות שלכם
16:58 27.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מודאג
צריך רפורמה בבתי המשפט וזו האמת שופטים הפרקליטים מושחתים נקודה השמאל יכול להתנדף הרסתם את המדינה
20:47 21.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוקבת
"עוצו עצה ותופר, דברו דבר ולא יקום כי עמנו השם" כמה קשקושים.. ראו בעולם כל "המלכים","האליתות"האייתולות" נופלים גם בארץ "האליתה" המשפטית הדורסנית נופלת כי אנו בימי משיח "ולו נתכנו עלילות"
20:30 21.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אזרצ
האם יהיה לימין 64 הביישן והנבוך אומץ למשול. או שיעדיפו חנפנות לערוצי התעמולה התמימים. האם הלפיד והגנצ מעט פחות מארבעים....?
19:29 21.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכל שמו
הרבה שופטים מהעליון תומכים ברפורמה של לוין רק שלא יכולים לדבר
19:09 21.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר