תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
ראש ממשלת ניו זילנד הודיעה היום (חמישי) בצורה מפתיע כי תעזוב את תפקידה בתוך שבועות, ולא תתמודד בבחירות הבאות באוקטובר מטעם המפלגה.
במסיבת העיתונאים שכינסה ארדרן, היא אמרה כי היא מצפה מראש הממשלה החדש שיושבע במקומה במהירות האפשרית.
"ההחלטה שלקחתי הייתה רק שלי, אמרה ארדרן. "להוביל מדינה זאת זכות שרק מעטים השיגו אי פעם, אך גם מדובר באתגר הקשה ביותר. אי אפשר לעשות את העבודה הזו אלא אם כן יש בכם את כל הכוחות להתמודד עם כל אתגר שיגיע. כבר אין בי את הכוחות הללו".
ארדרן דיברה בכנות על הנטל הכבד שהעבודה לקחה ממנה, ודיברה על מספר משברים שממשלתה הייתה צריכה להתמודד איתם – בין היתר מגפת הקורונה, במהלכה ניו זילנד הטילה את הגבלות הגבול הקשות בעולם, ניתקה משפחות ועצרה כל כניסה ויציאה מהמדינה במשך כמעט שנתיים.
בנוסף לכך, הזכירה ראש הממשלה את הפיגוע בקרייסטצ'רצ', בה נרצחו 51 בני אדם בשני מסגדים, שהפך גם לרגע שהגדיר את ממשלתה. רבים שיבחו אותה על התגובה המהירה שלה לנושא, כאשר הטילה באופן מיידי הגבלות נשק נרחבות יותר, והבהירה כי מעולם לא תגיד את שמו של התוקף.
כזכור, ארדרן חוותה עלייה מטאורית בפוליטיקה, כאשר הפכה לראש ממשלה כבר בגיל 37 ב-2017. היא הפכה לראשת הממשלה השלישית במדינתה, ולאחת מראשי המדינה הצעירות בעולם. היא נבחרה מחדש לתפקיד ב-2020 בין היתר בעקבות ההצלחה במלחמה בקורונה.
היא צברה פופולריות רבה בעולם, אך בארצה החלה לצנוח לאחרונה בסקרים. בחלק מהסקרים בסוף השנה נמצא כי ארדרן ומפלגת הלייבור נמצאים באחוז התמיכה הנמוך מאז 2022.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו