שר הרווחה יעקב מרגי אומר הבוקר במפורש את האיום שש"ס מעבירה לנתניהו בימים האחרונים: "נתניהו יודע שאם אריה דרעי לא בממשלה – אין ממשלה".

מרגי התראיין הבוקר לכאן רשת ב' ואמר לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן, כי אם בית המשפט העליון יכריע כי דרעי אינו יכול לכהן כשר בגלל הרשעתו בעבירת מס לפני כשנה, הוא ימליץ למועצת חכמי התורה של המפלגה לפרוש מהממשלה.

קלמן ליבסקינד ניסה להקשות, על האמירה של מרגי, לפיה גם אחרי פסיקת בג"צ דרעי לא צריך להתפטר: "בין אם אתה אוהב או לא אוהב את פסיקת בג"צ, לא צריך לכבד אותה?".

מרגי השיב: "אנחנו נמצאים בעיצומו של ויכוח ציבורי בחברה הישראלית. הדיון הוא לא משפטי. אין בעיה משפטית בכהונתו של אריה דרעי בממשלת ישראל. אם יקחו את הדיון ללא נראה או לא סביר, זה כבר ויכוח ציבורי. ובוויכוח הציבורי צריך להכריע ראש הממשלה".

האם לא ברור שראש הממשלה חייב לכבד את פסיקת בג"צ?

(אחרי שתיקה קלה) "מי שממנה את השרים במדינת ישראל הוא ראש הממשלה. לא בג"צ"