פחות משבוע אחרי העימות הפומבי בין השניים על הרפורמה המתוכננת במערכת המשפט, נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות נפגשה היום (שלישי) עם שר המשפטים יריב לוין. מדובר בפעם השנייה שבה חיות ולוין נפגשים מאז כניסתו של לוין לתפקיד, והפגישה הראשונה של השניים מאז ההכרזה על הרפורמה השנויה במחלוקת.
הפגישה נערכה בלשכת הנשיאה בבית המשפט העליון והיא הוגדרה כ"פגישה עניינית". עם זאת, נאמר כי השניים לא עסקו ברפורמה המשפטית. מכיוון שעל פי החוק השר והנשיאה חולקים את ניהול בתי המשפט במשותף, דיווחה חיות לשר על צרכי המערכת, התקנים הנדרשים להקלה על עומס ההתדיינויות ועל מספר שינויים שערכה כדי להקל על השירות לציבור.
כזכור, בשבוע שעבר חיות תקפה בחריפות את התכנית של לוין, וטענה כי "מדובר במתקפה שלוחת-רסן על מערכת המשפט, משל הייתה אויב שיש להסתער עליו ולהכניעו. למרבה הציניות, הוגי התוכנית מכנים אותה תוכנית 'לתיקון' מערכת המשפט. אני אומרת – זו תוכנית לריסוקה. היא מיועדת להנחית מכה אנושה על עצמאותה ואי-תלותה של הרשות השופטת ולהפוך אותה לרשות שותקת".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בתגובה, לוין תקף את חיות וטען כי "מסתבר שקיימת בישראל מפלגה נוספת, שלא התמודדה בבחירות שהתקיימו אך לפני חודשיים. ששמה את עצמה מעל הכנסת, מעל להכרעת העם. שמענו הערב רטוריקה מוכרת מהפגנות הדגלים השחורים. זו אותה אג'נדה פוליטית, זו אותה קריאה להבעיר את הרחובות".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
תתעוררו הם האויב
הגרמננים האלה הם בוגדים יש להם יחסים עם כל הדיקטטורה הרצחנית ארדואן. ירדן לבנון פלסטינים כל מי שרוצה לרצוח יהודים הם צועדים איתו ואנחנו לכאורה עוד משלמים להם.
22:04 17.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר