בעוד שבמוצאי שבת הכילה המשטרה את חסימות הכבישים בתל אביב של המפגינים נגד הממשלה. הערב (א') בירושלים המשטרה גילתה פחות סובלנות ופיזרה בכוח מפגינים חרדים שחסמו כביש במאה שערים, כולל שימוש בפרשים.

ההפגנה היא של חרדים המתנגדים לקיומן של חנויות סלולר. בתיעוד מתוך ההפגנה, נראים השוטרים וגם השוטרות מכים את המפגינים, דוחפים אותם, ודוהרים לעברם עם סוסים.
מטעמו של השר לביטחון פנים איתמר בן גביר, שדרש מהמשטרה להציב מכת"זית בירושלים נגד הפגנת השמאל, נמסר בתגובה: "השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פנה אל מפכ"ל המשטרה רב ניצב קובי שבתאי, בעקבות תיעודים של אלימות כלפיי מפגינים חרדים בירושלים על מנת לבדוק את הנושא ולקבל את פרטי האירוע ותמונת המצב המלאה מהמקום".






מהמשטרה נמסר בתגובה: "כוחות המשטרה פועלים בשעה האחרונה, בעקבות הפרת סדר אלימה שהחלה ברחוב מלכי ישראל בירושלים, זאת ע״ר התנגדות קיצוניים למכירת סלולאר ללא כשרות.
בתחילת הערב פעלה המשטרה לאפשר את קיום המחאה כחוק, אולם בשלב מסויים החלו המפגינים לנסות לפגוע בחנות הסלולאר במקום, כשדחפו פיזית את השוטרים שחצצו בין המפגינים אליה.
בשלב מסויים פורעי חוק ריססו גז פלפל והשליכו ביצים לעבר השוטרים, ולאחר שניתנה הוראת פיזור על ידי קצין משטרה ללא הואיל והפרות הסדר נמשכו תוך ידוי ביצים וחפצים לעבר השוטרים, כוחות המשטרה הדפו את מפירי הסדר ועצרו חשוד אחד שנתפס כשהוא משליך ביצים לעבר השוטרים. בשעה זו, כוחות המשטרה פועלים במקום לשמירת הסדר.
משטרת ישראל תמשיך לאפשר את חופש המחאה בגבולות החוק, אולם לא תאפשר ונדליזם, התפרעות אלימה וכל ניסיון לפגוע בבעלי עסקים, באזרחים או בשוטרים".





תגובות
לא לשקר בתל אביב לא היו חסימות כבישים
ממש חוצפה
שימוש בטלאי צהוב בהפגנת השמאל באחד התמונות של המפגינים ביום שבת, ניראה שנעשה שימוש בטלאי הצהוב בצורת מגן דוד מימי השואה הנאצית שסומן כל יהודי. הכוונה של הטלאי כעת היה לסמן שיהודים סומנו כעת על ידי השלטון הנאצי והפשיסטי. שימו לב המפגינים טענו שרוב העם החילוני כלומר אלו ששכחו שהם יהודים ושכחו שהם מהעם היהודי פתאום מאשימים את השלטון הימין כ-פשיסטי. ועוד שלט בהפגנה: נתניהו = פוטין. כן נתניהו דיקטטור כמו פוטין. השמצות שלא זכו לטיפולה של המשטרה. שלישית, האם לשופט מותר להיפגש עם עיתונאים? האם פגישה כזאת יכולה לזכות גם באבטחה אישית על מפגש אסור המנוגד לחוק? אני מדבר על מפגש שהיה במסעדה במושב סגולה בין הסופר והעיתונאי מאיר שלו לבין אסתר חיות? כל אחד בא עם בן הזוג או בת הזוג. לארוחה כזאת. האם חיות נפגשה עם עיתונאים אחרים בניגוד לחוק??
החילונים כל כך שכחו שהם יהודים, עד שהם בנו מדינה מ0 במולדת העם היהודי. הם כולם שוכחים שהם יהודים, שהם מתים בצבא למען הארץ, הפרייארים. החילונים כל כך שכחו איך להיות יהודים, שהם נתנו גם ליהודים שלא רואים איתם עין בעין לגור בארץ ישראל כמו שמגיע להם, והנה למה אתה פאשיסט
כמה שאתה צודק