ראש האופוזיציה ויו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, שלח מכתב למפכ"ל המשטרה, יעקב שבתאי, בו דרש ממנו להתנהג כראוי למפגינים בהפגנת השמאל הצפויה במוצ"ש.

"ראיתי את הודעת המשטרה לגבי החשש מ'הפרות סדר'. בהפגנה במוצאי שבת. וכן את הידיעות על הערכת מצב שקיים אתכם השר בן גביר לקראת ההפגנה. מן הראוי היה שהייתם מעדכנים את השר שאין צורך ב"הערכת מצב" לקראת הפגנה של ישראלים טובים, ציונים, שומרי חוק, שרק יוצאים למחות במסגרת חופש הביטוי".

"בהפגנה יהיו עשרות אלפי פעילים, אנשי החברה האזרחית, אזרחים מודאגים וביניהם גם הילדים שלי".

לפיד המשיך וטען כי "תפקידה של משטרת ישראל הוא לשמור עליהם, לא "להיערך אליהם", לא להפעיל מכת"זיות, לוודא שלא יופעל כוח מופרז בזמן שהם ממלאים את חובתם האזרחית".

"המפגינים האלה הם אוהביה הגדולים ביותר של מדינת ישראל וכך יש להתייחס אליהם. אני מצפה ממך להנחות את המשטרה להתייחס למפגינים בכבוד ולעשות הכול כדי לאפשר להם להביע מחאה לגיטימית. המכתב שהוצאתי למפכ״ל המשטרה הערב לקראת ההפגנה בשבת".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: חדשות 13)

כזכור, במשטרה קיימו היום (חמישי) הערכת מצב עם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. בתום הדיון נאמר כי המשטרה תבטיח את קיומה של ההפגנה, אך הזהירו כי עולה חשש להפרות סדר באירוע.

מאות שוטרים

בתוך כך, לפני זמן קצר הסתיים במטה מחוז ת"א, דיון אישור התוכניות למחאה הצפויה בת"א במוצ"ש הקרובה.

הישיבה התקיימה בראשות מפכ"ל המשטרה רנ"צ יעקב שבתאי ובהשתתפות מפקד מחוז תל-אביב, ניצב עמיחי אשד וסגל הפיקוד המחוזי.

במבצע אבטחת המחאה יטלו מאות שוטרים בפיקודו של מפקד המחוז, ויעסקו באבטחת המחאה, וויסות התנועה ושמירה על הסדר, בכדי לאפשר למשתתפים לממש את זכות המחאה כחוק.

במהלך סיכום הדיון הנחה מפכ"ל המשטרה על איפוק סובלנות והכלה של הכוחות במהלך המחאה, כאשר בראש ובראשונה מטרת הכוחות הינה לאבטח את האירוע ולשמור על הסדר הציבורי.