מבזקים
סרוגים

נתניהו: "מי שצריך תזכורת לקווים אדומים יקבל אותה"

רה"מ ושר הביטחון קיימו הערכת מצב בפיקוד צפון. נתניהו: "חושים להיאבק בכל ניסיון של איראן להתבסס מולנו בגבולנו הצבאי הצפוני בסוריה". גלנט: "עומד מקרוב על מוכנות צה"ל"

י"ז טבת התשפ"ג
נתניהו: "מי שצריך תזכורת לקווים אדומים יקבל אותה"
נתניהו: "מי שצריך תזכורת לקווים אדומים יקבל אותה" צילום: נתניהו וגלנט בהערכת מצב בפיקוד צפון

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט קיימו היום הערכת מצב ביטחונית בפיקוד צפון. לשניים ניתנה סקירה ביטחונית נרחבת על הגזרה הצפונית – המודיעין, הפעילות המבצעית והאתגרים. כחלק מהסקירה, דנים באיומים לאורך הגבול עם לבנון וסוריה, וביכולות צה"ל וכוחות הביטחון להתמודד איתם.

נתניהו בהערכת מצב בפיקוד צפון

בהערכת המצב השתתפו גם ר' המל"ל צחי הנגבי, סגן הרמטכ"ל אלוף אמיר ברעם, מפקד פיקוד צפון אלוף אורי גורדין, המזכיר הצבאי של רה"מ אלוף אבי גיל, רמ"ט פיקוד צפון תא"ל גיא מרקיזנו ובכירים נוספים.

נתניהו נגד גנץ: "זו קריאה ברורה להמרדה"
נתניהו נגד גנץ: צילום: נתניהו נגד גנץ:

"האויב העיקרי שאנחנו ניצבים מולו זה משטר הטרור באיראן וגרורותיו בסוריה ובלבנון", אמר נתניהו. "אנחנו נחושים להיאבק בניסיונות של איראן לפתח ארסנל גרעיני. אנחנו נחושים להיאבק בכל ניסיון של איראן להתבסס מולנו בגבולנו הצבאי הצפוני בסוריה. אנחנו נחושים להיאבק בכל הניסיונות של חיזבאללה לגלות תוקפנות נגדנו מלבנון. ומי שצריך לקבל תזכורת לקווים האדומים שלנו בעניין הזה יקבל אותה".

שר הביטון, יואב גלנט: "הגעתי עם ראש הממשלה לפיקוד הצפון כדי לעמוד מקרוב על מוכנות צה"ל וגופי הביטחון למול האתגרים הביטחוניים המשתנים. מערכת הביטחון תמנע את התבססות איראן בסוריה ותקטע את ערוצי העברת הנשק האיראני ללבנון וחיזבאללה. השקט בצפון הוא יעד חשוב. לפיכך, לצד שמירת הרגיעה, נפעל בעוצמה כנגד כל ניסיון לפגוע באזרחי ישראל ובחיילי צה"ל".

נתניהו וגלנט בהערכת מצב בפיקוד צפון
בנימין נתניהו הערכת מצב פיקוד צפון