מבזקים
סרוגים

נתניהו נגד גנץ: "זו קריאה ברורה להמרדה"

ראש הממשלה נתניהו תקף את גנץ על דבריו נגדו ועל הקריאה לצאת לרחובות: "אני חייב להגיד לכם שאני מזועזע, זו קריאה ברורה להמרדה מעל בימת הכנסת"

ט"ז טבת התשפ"ג
נתניהו נגד גנץ: "זו קריאה ברורה להמרדה"
נתניהו נגד גנץ: "זו קריאה ברורה להמרדה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף היום (שני) את ח"כ בני גנץ שאיים "לצאת לרחובות" וטען כי מדובר בהמרדה.

חרפה: שלטים עם סמלים נאציים בהפגנת השמאל
חרפה: שלטים עם סמלים נאציים בהפגנת השמאלצילום: חרפה: שלטים עם סמלים נאציים בהפגנת השמאל

צפו בנתניהו מזועזע מגנץ

"אני שמעתי את הדברים של חבר הכנסת גנץ ואני חייב להגיד לכם שאני מזועזע, זו קריאה ברורה להמרדה מעל בימת הכנסת", אמר ראש הממשלה ותקף את השתיקה של גנץ, על התיעוד שפורסם בסרוגים: "מי שלא מגנה את ההשוואה של שר המשפטים לנאצי, ואת ממשלת ישראל לרייך השלישי, הוא זה שזורע את זרעי הפורענות. ואני קורא לבני גנץ – חזור בך מיד".

גנץ אם לא יהיו הסכמות – נצא לרחובות

כזכור, דבריו של ראש הממשלה נאמרו על  דבריו של גנץ אותם אמר מוקדם יותר היום ובו התייחס לרפורמה במערכת המשפט של יריב לוין והזהיר כי "אם לא נגיע להסכמות, נתניהו ושותפיו יאבדו מהלגיטימציה שלהם ברוב חלקי החברה הישראלית – גם בקרב רוב בוחרי הליכוד. אם לא יהיו הסכמות – אנחנו נהיה ברחובות".

גנץ לבוחרי הקואליציה: "לא הצבעתם להפיכה משטרית"
גנץ לבוחרי הקואליציה: צילום: גנץ לבוחרי הקואליציה:

בנוסף נתניהו התייחס להפגנה שהתקיימה במוצאי השבת האחרונה ובה נצפו מפגינים בהפגנת השמאל בתל אביב שהניפו שלטים בהם מוטיבים של סמלים נאציים לצד תמונתו של שר המשפטים יריב לוין. בשלט אחר נכתב על ממשלתו השישית של נתניהו -"הרייך ה-6".

בני גנץ בנימין נתניהו הבימה