מבזקים
סרוגים

הח"כ מהליכוד: "מעדיף רוצחים יהודים מערבים"

"אני מעדיף רוצחים יהודים על רוצחים ערבים": כך אמר חבר הכנסת מהליכוד. אחמד טיבי, שהתלהב מהאמירה, ביקש ממנו לומר זאת גם באנגלית | צפו

ט"ז טבת התשפ"ג
הח"כ מהליכוד: "מעדיף רוצחים יהודים מערבים"
הח"כ מהליכוד: "מעדיף רוצחים יהודים מערבים" צילום: המחבל שרצח את בני הזוג כדורי (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

בדיון על פטור מחובת הנחה לחוק ביטול אזרחות למחבלים שהתקיים הבוקר (שני), חבר הכנסת חנוך מילביצקי (הליכוד) פנה לח"כ אחמד טיבי באמירה מפתיעה.

צפו:

"כשנאבקים בטרור צריך להיעזר באמצעים שאולי פוגעים בזכויות, אנחנו מתגוננים מול טרור רצחני. במדינת היהודים אני מעדיף יהודים על פני ערבים לא נאמנים", אמר.

ח"כ לימון סון הר מלך הגיבה לטיבי: "אתה מעדיף רוצחים וטרוריסטים ערבים". מילביצקי הוסיף כי טיבי מהלל ומשבח רוצחים כדרך קבע: "אנחנו צריכים להמשיך בשלילת אזרחים לטרוריסטים ופגיעה במשפחות שלהם".

ח"כ הר מלך זועמת: "יהודים נאשמו בתקיפת מחבלים"
חצילום: ח

ולבסוף אמר: "אני מעדיף רוצחים יהודים על רוצחים ערבים". טיבי בתגובה ביקש ממנו לומר כך גם בשפה האנגלית.

הדברים נאמרו לאחר שטיבי הציע בדיון לשלילת אזרחות ממחבלים, לשלול גם את אזרחותו של יגאל עמיר.

אחמד טיבי חנוך מילביצקי רוצחים