פרסום ראשון: אל"מ שמעון סיסו, מפקד חטמ"ר שומרון, הוציא צו שטח צבאי סגור לכיכר החטמ"ר בכדי למנוע ממתיישבים להפגין אמש (ראשון) בכיכר בעקבות עלייה באירועי הטרור – כך טוענים גורמים בהתיישבות היהודית באזור.
בתיעוד שהגיע לידי סרוגים ומפורסם כעת לראשונה, נראה קצין שניגש אל המפגינים ומודיע להם כי שטח כיכר חטמ"ר שומרון הינו שטח צבאי סגור עד לבוקר, זאת לפי הוראתו של המח"ט שמעון סיסו.
כאשר אחד מהמתיישבים שאל את הקצין האם הצו שאוסר על שהות אזרחים בשטח הכיכר נועד בכדי למנוע את ההפגנה, נראה הקצין עונה לאחר שהות קצרה "כן".
יצוין, כי בג"ץ הכיר בזכות ההפגנה כזכות חוקתית עוד בשנותיה המוקדמות של מדינת ישראל, וכי לאחר חקיקת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו הזכות להפגנה הוכרה כזכות נגזרת של חופש הביטוי.
בתיעוד שנחשף ב”סרוגים”, נראה לטענת המתיישבים קצין בכיר בצה"ל עושה שימוש בכוחו ומוציא צו המכריז על שטח צבאי סגור במטרה למנוע מאזרחים את הזכות החוקתית להפגין בין היתר נגדו בשל העלייה בטרור לאחרונה.
האירוע התרחש אמש כאשר עשרות תושבים שיצאו להפגין בכיכר חטמ"ר שומרון בעקבות העלייה בפיגועי הטרור בשבועות האחרונים. כאמור, המפגינים נתקלו בלוחמי צה"ל שהודיעו להם כי עליהם לעזוב את המקום וכי ההפגנה אינה חוקית בשל צו שהוצא על ידי אל"מ שמעון סיסו, מפקד החטמ"ר.
צפו בתיעוד של האירוע:
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
שר הביטחון יואב גלנט לא מסר תגובה, ותגובתו תצורף במידה ותתקבל.
בדובר צה"ל טוענים כי ההפגנה לא פוזרה
דובר צה"ל הכחיש כי הצו הוצא בכדי למנוע את ההפגנה: "בעקבות התקהלות שהתפתחה להפרת סדר אלימה של מספר אזרחים ישראלים, שכללה זריקות אבנים לעבר רכבים פלסטינים וחסימת צירים סמוך לעיר שכם שבמרחב החטיבה מרחבית שומרון, הוצא צו שטח צבאי סגור על מנת לשמור על הסדר הציבורי במרחב".
לטענת המתיישבים, האירוע עליו מדברים בצבא התרחש בכלל בצומת ג'ית, 7 קילומטר ממקום ההפגנה, שעתיים לפני ההפגנה – כך שלטענתם הצו אינו קשור לאירוע עליו מדברים בצבא.
בהתייחס להפגנה שבתיעוד, בצה"ל הודו כי היא לא הייתה אלימה ומסרו כי "בהמשך, התפתחה התקהלות ללא אירועים חריגים, ועל כן הכוחות לא מנעו את קיומה עד שהתפזרה מעצמה".
עם זאת, בתיעוד שמפורסם כאן לראשונה נראה כאמור קצין המורה למפגינים להתפזר כיוון שההפגנה אינה חוקית.
בצה"ל הוסיפו כי "סגירת שטחים נעשית לפי צורך מבצעי ולאחר הערכת מצב עדכנית. השימוש בצווי שטח צבאי סגור נעשה כחלק מהכלים המבצעיים לשמירה על הסדר הציבורי והביטחון במקום".
"מח"ט שומרון פועל בצורה דיקטטורית"
בעקבות הוצאת הצו, תושבים בגב ההר מתחו ביקורת חריפה על התנהלות המח"ט: "העובדה שמח"ט הגזרה שאמון על בטחון התושבים בוחר בערב כזה, בו נרשמו חמישה אירועי טרור רק בגזרת גב ההר, לפעול בצורה דיקטטורית דווקא כנגד התושבים שיצאו להיאבק על בטחונם, היא בושה למח"ט ולצה"ל כולו".
לדברי התושבים, "במקום שבצה"ל יעשו את תפקידם וידאגו למיגור הטרור וביטחון התושבים שכבר מזמן לא קיים, בוחרים בצה"ל להשתיק את המחאה".
המתיישבים שיצאו אמש להפגין טוענים כי מעל חמישה עשר אירועי טרור נרשמו בשבוע שחלף רק בכבישי גב ההר, ולעמדתם הנתונים בשטח מצביעים על הסלמה הולכת וגדלה.
לדברי המפגינים, כמעט מדי יום, ולעיתים אף מספר פעמים ביום, נרגמים רכבים ישראלים בכביש המרכזי בכפר חווארה, ופיגועי בקבוקי תבערה הפכו לתופעה שכיחה.
לטענות על פיגועי האבנים ובקבוקי תבערה מצטרפים גם פיגועי הירי שהתרחשו השבוע, ביניהם ירי לעבר רבש"ץ הישוב הר ברכה ושכונת צורים בישוב בשבוע שעבר, ירי לעבר עמדה צה"לית בצומת ג'ית הסמוכה לקדומים וירי לעבר הישוב שבי שומרון בשעות הלילה אמש.
"אין לנו ברירה אלא לקחת את גורל הביטחון האישי שלנו בידיים"
ישי מרזל, תושב יצהר שהשתתף במחאה אמש, סיפר כי המצב בכבישים הפך בלתי נסבל והתריע מפני האירוע הטראגי הבא שנמצא לדבריו מעבר לפינה: "זה כבר לא אירוע נדיר, בכל יום תושבים שנוסעים לעבודה עוברים לינצ'ים בחווארה ובכביש גלעד, ניצלים בנס מבקבוקי תבערה שמתלקחים על רכבם וסופרים את הניסים שהתרחשו הפעם. המצב בכבישים רק הולך ומחמיר וזה רק עניין של זמן עד שחלילה יהיו פה נרצחים".
לדבריו, "העלייה הדרסטית בפיגועים היא תוצאה ישירה של היעדר טיפול שורשי בטרור מצד מערכת הביטחון. כל מבצעי היח"צ המתוקשרים שראינו בתקופה האחרונה לא באמת מיגרו את הטרור ורק הנמיכו אותו קצת לתקופה קצרה. ככה שאחרי כמה ימים הטרור חזר והפעם ביתר שאת".
מרזל מספר כי גורם משמעותי שהביא להפחתת אירועי הטרור כמעט לאפס היו מחאות התושבים: "ראינו את זה בשטח בצורה הכי ברורה שיש. בכל מקום שתושבים ירדו והפגינו בעקביות, שיבשו את שגרת האויב ודרשו מצה"ל טיפול נחוש בטרור – הפיגועים דעכו כמעט לאפס. מה שקרה במשך הזמן הוא שלתושבים היה קשה לבטל עוד ועוד ימי עבודה והמחאות דעכו. מהר מאוד התחלנו להרגיש את זה בצורת עלייה משמעותית חזרה בפיגועי הטרור".
עוד אמר מרזל כי "הפתרון האמיתי הוא מבצע מקיף ושורשי של מערכת הביטחון שימגר לחלוטין את קיני הטרור. עד אז אין לנו ברירה אלא לקחת את גורל הביטחון האישי שלנו בידיים ולצאת למחות. הפיגועים האלה אינם גזירת גורל ואנו ניאבק בכל כוחנו עד להשגת התוצאה של אפס אירועי טרור".
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
2 דיונים
אור דאדון
מלך העולם אל״מ שמעון סיסו בתור חייל שזכה לחוות סמגד כזה ללא ספק הבן אדם הכי מדהים ומקצועי בצה״ל
22:39 17.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני אלון
איפה ואיפה לשמאל מותר להפגין כמה שמתחשק להם והם אזרחי המדינה ובעלי הבית האמיתיים לימין אין מעמד ולכן אין זכויות דומות להפגין. וכמובן שהוא סוג ב, ומפנים אותו במכתזית בהפגנות
06:36 13.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלוף משנה
מחכה ליום שבו צה"ל יכבוש את יהודה ושומרון מידי המתנחלים ויזרוק אותם בחזרה לארץ מוצאם האשכנזית - גרמניה.
17:08 09.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רון
בתגובה ל: אלוף משנה
אתה כבר לא תהיה כאן בקרוב ומה שכן כל הזבל המוסלמי בקרוב פגרים על הרי ישראל אתה לא תיזכה לראות כי אתה תהיה חלק מהחגיגה של חיות הטרף,וכל עוף. השמים אוכלי נבלות,
18:30 09.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
כאילו אין ממשלה חדשה, כאילו לא שומעים את זעקת העם לאחר הבחירות, סדום ועמורה, אין כל הבדל בין גנץ לבין גלאנט
14:51 09.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירון
בתגובה ל: דוד
יש ממשלה חדשה שרוצה לבטל את בג"ץ שכמו שכתוב בכתבה הכיר בזכות החוקתית של הפגנה. אין בג"ץ כי אתם לא רוצים בג"ץ אז תאכלו מרורים עלובים
15:53 09.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מ
עבד כי ימלוך
13:48 09.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שי
?
13:22 09.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
היצור העלוב סיסו מוכר לי,נכון היה כזה ניצב שהטריד פקודות שלו,והלך על כל הקופה ובסוף ניכלא בכלא על הטרדות בלתי פוסקות,אז אתה הבן שלו? יסיסו?
12:36 09.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר