מבזקים
סרוגים
חקיקת בזק

תוך שבוע: אלה המהלכים שישנו את מערכת המשפט

הקרב על מערכת המשפט מתחיל: הערב שר המשפטים יריב לוין יודיע על המהלכים הראשונים לשינוי פניה של מערכת המשפט במהלכי בזק מהירים שיקודמו כבר בשבועות הקרובים

י"א טבת התשפ"ג
תוך שבוע: אלה המהלכים שישנו את מערכת המשפט

שר המשפטים יריב לוין יודיע הערב (רביעי), כ-13 שעות לפני ששופטי בג"ץ ידונו בפסילת חוק דרעי, על התוכנית הראשונית לשינוי פניה של מערכת המשפט.

על פי הפרסום בחדשות 12, לוין יודיע על קידום הליך בזק של שורת מהלכים לשינוי מערכת המשפט. בין השינויים, עומדת פסקת התגברות ברוב של 61 ואיסור על שופטי בג"ץ לפסול חוקי יסוד.

זה לא חוק דרעי – אלא החוק שיעצור את משפט נתניהו
זה לא חוק דרעי – אלא החוק שיעצור את משפט נתניהוצילום: זה לא חוק דרעי – אלא החוק שיעצור את משפט נתניהו

בנוסף, הרכב הוועדה לבחירת שופטים ישתנה כך שהפוליטיקאים יחליפו את עורכי הדין וישיגו רוב בוועדה.

השינוי השלישי הוא ביטול עילת הסבירות, העילה בשלה היועצת המשפטית לממשלה מבקשת משופטי בג"ץ לבטל מחר את מינוי דרעי.

כזכור, מוקדם יותר היועצת המשפטית לממשלה הגישה את תגובתה לעתירות נגד חוק דרעי. לעמדתה אין לבטל את החוק, אך יש להורות על ביטול מינוי דרעי לשר כיוון שהוא אינו סביר באופן קיצוני.

יריב לוין מערכת המשפט פסקת ההתגברות שר המשפטים