שיחה ראשונה: שר החוץ אלי כהן שוחח היום (שלישי) עם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, שבירך אותו על כניסתו לתפקיד. מדובר לא רק בשיחה הראשונה של כהן ולברוב, אלא גם בפעם הראשונה שבה שר החוץ הישראלי משוחח עם עמיתו הרוסי מאז תחילת המלחמה באוקראינה בפברואר האחרון.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השר הנכנס בראיון לסרוגים, ארכיון

ממשרד החוץ נמסר כי "שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב התקשר לשר החוץ אלי כהן לברכו עם כניסתו לתפקיד. השרים שוחחו על שורה של סוגיות בילטראליות ואזוריות. כהן התייחס בהרחבה לקהילה היהודית ברוסיה, וליוצאי ברית המועצות לשעבר בישראל ולחשיבותם ליחסים בין המדינות".

גורמים מדיניים אמרו כי שני השרים דיברו גם על המלחמה באוקראינה, כשכהן העביר ללברוב מסרים שקיבל אמש ממזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן. לפי הגורמים, כהן הדגיש כי אין שינוי במדיניות של ישראל.

כזכור, הידיעה על השיחה המתוכננת בין כהן ולברוב זכתה לביקורת נרחבת בארה"ב, כשהבוקר דווח כי הסנאטור הרפובליקני לינדזי גראהם תקף את כהן על שתיקתו לטעמו בכל הנוגע למלחמה באוקראינה. "אני מקווה שמר כהן מבין שכאשר הוא מדבר עם שר החוץ הרוסי לברוב, הוא מדבר עם נציג של משטר פושע מלחמה שמבצע פשעי למלחמה בקנה מידה תעשייתי בכל יום" אמר. "השקט בכל הנוגע לפשעי רוסיה לא ייזכר טוב בהיסטוריה".

"אני שמח לראות שמר כהן, שר החוץ החדש של ישראל, שם את היחסים האסטרטגיים בין ישראל לארה"ב והתמיכה ההומניטרית באוקראינה כנושאים מרכזיים" הוסיף ואמר. ""למרות זאת, הרעיון שישראל צריכה לדבר פחות בנוגע לפלישה הפושעת של רוסיה לאוקראינה לא נעימה לאוזן".