3 ימים אחרי השבעת הממשלה ה-37 של ישראל, השרים אישרו היום (שלישי) את מינויים של שני שרים נוספים: גילה גמליאל שתכהן כשרת המודיעין, ומאיר פרוש שימונה כשר לירושלים ומסורת.

המינויים החדשים צפויים להגיע להצבעה במליאת הכנסת בהמשך היום. בהנחה שהם יאושרו, ממשלת ישראל תמנה 31 שרים, בנוסף לראש הממשלה בנימין נתניהו.

כזכור, נתניהו הודיע על מינויה של גמליאל כשרת המודיעין רק ביום חמישי האחרון, תוך כדי הדיון על כינון הממשלה – וכתוצאה היא לא הושבעה יחד עם שאר השרים. בעבר גמליאל שימשה כשרה להגנת הסביבה וכשרה לשוויון חברתי – תפקידים שהלכו בממשלה הנוכחית לעמיחי שיקלי ועידית סילמן.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השבעת ראש הממשלה נתניהו (צילום: ערוץ כנסת)

במקביל, גם מינויו של פרוש התעכב בעקבות מתיחות בינו לבין נתניהו, ושניות ספורות לפני תחילת הדיון על הממשלה פרוש הודיע כי חוזר בו ולא ישמש כשר. לפי ההודעה של יהדות התורה, "ח"כ פרוש גיבש יחד עם חבריו באגודת ישראל שהוא ישמש כסגן שר במשרד ירושלים ומסורת, כאשר ח״כ גולדקנופף ישמש כשר. אך היות וראש הממשלה נתניהו הודיע לח״כ פרוש שמבחינתו סגן שר אינו יכול לשמש כאחראי על יישום מסקנות ועדת החקירה של מירון. בימים הקרובים ח"כ פרוש יתייעץ עם גדולי ישראל בנידון".