ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח בטלפון היום (ראשון) עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי.
הנשיא א-סיסי בירך את ראש הממשלה נתניהו על הקמת הממשלה החדשה.
שני המנהיגים הביעו את רצונם לקדם את היחסים הבילטרליים בין מצרים לישראל בכל המישורים, כולל בהתייחסויות להתפתחויות בזירות הבין-לאומית והאזורית. שני המנהיגים הדגישו את החשיבות של קידום שלום, יציבות וביטחון לטובת שני העמים ועבור כל עמי המזרח התיכון.
גם נשיא האמירויות מוחמד בן זאיד התקשר לראש הממשלה נתניהו וברך אותו על הקמת הממשלה.
הנשיא חזר על הזמנתו לביקור רשמי של ראש הממשלה נתניהו ורעייתו באיחוד האמירויות והשניים סיכמו שביקור זה יעשה בהקדם.
בתוך כך, ראש הממשלה אישר במוצאי שבת כי שוחח עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי לפני ההצבעה במועצת האו"ם על ההצעה הפלסטינית לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג בנוגע ל"חוקיות הכיבוש הישראלי" ביהודה ושומרון.
השיחה של נתניהו וזלנסקי מגיעה אחרי שאוקראינה הצביעה בעד ההצעה הפלסטינית בדיון הקודם באו"ם שנערך לפני כחודש. התמיכה האוקראינית בהצעה עוררה זעם רב בישראל, כששגריר אוקראינה בארץ זומן לשיחת נזיפה בעקבות התקרית. לפי הדיווחים בתקשורת, הפעם נתניהו ביקש מזלנסקי שאוקראינה תתנגד להצעה באו"ם – אך בסופו של דבר אוקראינה החליטה להימנע ולא להצביע נגד.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ביום חמישי בירך נשיא ארה"ב ביידן את נתניהו: "כנסת ישראל אישרה היום את הקמת הממשלה החדשה בראשות בנימין נתניהו", אמר ביידן בהודעתו. "אני מצפה לעבוד עם נתניהו, ידידי זה עשרות שנים, כדי להתמודד יחד עם האתגרים וההזדמנויות הרבות שעומדות בפני ישראל והמזרח התיכון – כולל האיומים מצד איראן".
"ארה"ב פועלת לקידום המזרח התיכון שהולך ומתחבר, משגשג ובטוח, לטובת כל תושביו. מתחילת כהונת הממשל שלי עבדנו עם שותפינו כדי לקדם את החזון מלא התקווה הזה של אזור שנמצא בשלום, כולל בין ישראל לפלסטינים. אנו שואפים להמשיך בעבודה החשובה הזו עם ממשלת ישראל החדשה בהנהגת נתניהו".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים