מבזקים
סרוגים

עזרא שיינברג משתחרר: עשרות נשים הפגינו מולו

עבריין המין עזרא שיינברג שכונה 'הרב מהצפון' משתחרר מחר מהכלא עם תום ריצוי עונשו. הערב הפגינו כמה עשרות נשים מול כלא מעשיהו, בהן גם מיכל הכהן, אחת הנפגעות. צפו

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ז' טבת התשפ"ג
עזרא שיינברג משתחרר: עשרות נשים הפגינו מולו
עזרא שיינברג משתחרר: עשרות נשים הפגינו מולו צילום: ההפגנה מול כלא מעשיהו

לקראת שחרורו של "הרב מהצפון" עזרא שיינברג מחר (א') בבוקר מכלא מעשיהו בתום ריצוי תקופת מאסרו הפגינו הערב עשרות נשים וגברים מול כלא מעשיהו. שיינברג, הורשע בעבירות מין כלפי נשות קהילת 'אורות האר"י' בצפת אותה הנהיג, כשהוא מתרץ את עבירות המין בתיקונים ועבודת ה'.

בית המשפט הרשיע אותו בעבירות מין כלפי 8 נשים שהעידו נגדו, והוא משתחרר כעת בתום מאסר של שבע שנים וחצי. בסרוגים פרסמנו כי שיינברג רכש דירה בעיר קצרין שברמת הגולן, שם הוא מתכוון להשתקע מחדש.

"אתה לא רצוי כאן!" הפגנה מול ביתו של שיינברג. צפו
עשרות המפגינים מול כלא מעשיהו

מובילת המחאה היא מיכל הכהן, מנפגעות עזרא שיינברג, שהתייצבה הערב יחד עם עשרות נשים במחאה כנגד המעבר של שיינברג לעיר קצרין: "קהילת קצרין צפויה לקבל לתוכה מחר עבריין מין שהצליח לתעתע בנשים ולפגוע בהן תוך שימוש במניפולציות וכריזמה מיוחדת. שיינברג מעולם לא הביע חרטה אמיתית על מעשיו וייתכן בהחלט שראה אותו מקים קהילה חדשה בעיר ומסכן באופן ממשי נשים נוספות שעשויות ליפול ברשתו.

כולנו חייבים וחייבות למחות כנגד המעבר של שיינברג ולהצביע על הסכנה מהאיש הזה- על מנת למנוע את הפגיעה הבאה. מדינת ישראל חייבת לקחת אחריות ולמנוע חזרה של עבריין מין מסוכן לקהילה שעשוי לחזור לסורו- כפי שידוע על רוב רובם של עברייני המין שחוזרים בסופו של דבר לפגוע שוב."

המחאה הערב היא חלק ממחאה מתרחבת כנגד המעבר של שיינברג לקצרין- ומחר (ראשון) בשעה 20:00 תתקיים בעיר קצרין הפגנה גדולה שמוביל ועד הפעולה למען קצרין מול ביתו של שיינברג שצפוי להצטרף כעת לקהילה בעיר.

הפגנה כלא מעשיהו עזרא שיינברג פרשת הרב מהצפון