חדשות

בעולם מברכים את נתניהו: מצפים לעבוד איתך

נשיא רוסיה פוטין וראש ממשלת הודו מודי מברכים את נתניהו על כניסתו לתפקיד: "בונה על כך שהממשלה החדשה תמשיך בקו קונסטרוקטיבי של פיתוח יחסי המדינות"

ולדימיר פוטין. (פוטין, ארכיון (צילום: הדס פרוש, פלאש 90))

בעולם מברכים את ראש הממשלה בנימין נתניהו על חזרתו לתפקיד.

ראש ממשלת הודו, נרנדה מודי, כתב בטוויטר בעברית ובאנגלית כדרכו: "ברכות לבביות ל‎נתניהו לרגל הקמת הממשלה. מצפה לעבוד יחדיו ולחזק את השותפות האסטרטגית שלנו".

חדשות סרוגים

נשיא רוסיה פוטין פרסם איגרת לנתניהו בה כתב "קבל את ברכותיי הכנות עם הקמת הממשלה. ברוסיה מאוד מעריכים את תרומתך ארוכת השנים לפיתוח יחסי הידידות בין המדינות. אני בונה על כך שהממשלה החדשה תמשיך בקו קונסטרוקטיבי של פיתוח יחסי המדינות".

אתמול (רביעי) מלך ירדן עבדאללה השני התייחס הקמת הממשלה החדשה בישראל, והבהיר כי ארצו תהיה מוכנה לעבוד עם כל ממשלה – אך במקביל לא תסכים לקבל שינוי במעמדם של המקומות הקדושים בירושלים.

"זכותו של העם הישראלי לבחור מי יוביל אותו" אמר המלך עבדאללה בראיון לרשת CNN. "אנחנו נעבוד עם כל אחד ועם כל ממשלה, כל עוד נוכל לקרב אנשים".

השבעת נתניהו
השבעת נתניהו| צילום: השבעת ראש הממשלה נתניהו (צילום: ערוץ כנסת)

עם זאת, כשהמלך נשאל על מינויו הצפוי של איתמר בן גביר כשר לביטחון לאומי והאפשרות שישנה את הסטטוס קוו בהר הבית, הוא אמר כי "יש לנו קווים אדומים, ואם אנשים רוצים להתעמת איתנו על זה – אנחנו מוכנים. אני מאמין שיש הרבה אנשים בישראל שמודאגים כמונו. אבל בסופו של דבר האחראים לא נבחנים רק על ידי ירדן, אלא גם על ידי כל הקהילה הבינלאומית".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

7 תגובות
5
דוד
29.12.22

עבדאלה, תכין את הדירה בלונדוןדוד

הצטרפו אלינו