לאחר שיהדות התורה התחייבה לתמוך בדרישת סמוטריץ' לבטל את סעיף הנכד בחוק השבות – היום, כפי שעולה מההסכמים, הסעיף שעוסק בנושא מבטיח שתוקם ועדה בנושא של נציגי כל מפלגות הקואליציה אשר תקבל החלטה בנושא בתוך 60 יום. גורם פוליטי העריך היום בשיחה עם סרוגים כי העברת הנושא לוועדה עלולה להוביל למעשה ל'מסמוס' של המהלך.

גורמים שהיו מעורבים בנושא אמרה לסרוגים כי נתניהו דחף לקידום ועדה שתעסוק בסעיף הנכד, אולם סמוטריץ' חשש שוועדה תגרום למהלך להתמסמס, ודחף את החרדים לדרוש שתוקם ועדה – אך שיהיה כתוב בהסכמים שמוסכם על הצדדים שיש בעיה עם סעיף הנכד, ושהוועדה קמה לטפל בה.
בסופו של דבר, בהסכמים נאמר: "לאור התפלגות ומאפייני העלייה בשנים האחרונות, לאור הקשיים והפרצות שיוצר סעיף הנכד בחוק השבות והצורך למנוע התבוללות בישראל ולמנוע שימוש לרעה בזכויות שהמדינה נותנת לעולים על ידי עולים שחוזרים למדינת מוצאם זמן קצר לאחר עלייתם לישראל".


ההסכמים קובעים כי "יבוצעו עד להעברת תקציב המדינה לשנת 2023 תיקוני החקיקה הנדרשים לתמיכה במדיניות העלייה הראויה. נוסחם של תיקוני החקיקה יסוכם בתוך 60 יום בוועדה שתוקם בהשתתפות נציגי כלל מפלגות הקואליציה"
עם זאת, ליהדות התורה עוד צפוי מאבק בנושא, אם אכן תבחר להתעקש על שינוי הסעיף לאחר הקמת הממשלה. גורמים בליכוד אמרו לסרוגים כי נתניהו אינו מעוניין לגעת בחוק השבות ולשנות את הסעיף, וכי יש בליכוד מי שימנעו ביטול של סעיף הנכד.






תגובות
יצא ששינוי תומך בהפיכתה של ישראל למדינה לא יהודית גם באחוזים, גם בקשר דם שמתבטל כי סבא יהודי זה מי ש3 דורות חיי בתרבות לא יהודית ובעל גנטיקה, מנטליות והסטוריה זרה.
חייבים לקבוע בחוק השבות שרק מי שהוא יהודי על פי ההלכה יהיה זכאי לעלות לישראל מכוח חוק השבות. מי שאינו יהודי על פי ההלכה גם אם הוא בן/בת של יהודי או בן/בת זוג של יהודי לא יהיה זכאי להיות אזרח ישראל מכוח חוק ק השבות.
נראה לי שפספסת את כל המטרה של חוק השבות... יהודי זה לא רק דת, ואם לא טוב לך, יום טוב לך. המדינה הוקמה על ידי הציונות החילונית, שעדיין קיימת, למרות שהיא הולכת וגוססת עם האמירות המזעזעות האלה על טהרת הגזע וכו'...
הטמטום חוגג...