בזמן שראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו מחלק לחברי מפלגתו את התפקידים לממשלה הבאה, מועצת חכמי התורה של ש"ס אישרה הערב את המינויים במפלגת ש"ס.

על פי חלוקת התפקידים, יו"ר המפלגה אריה דרעי יכהן כשר הפנים וכשר הבריאות. חבר הכנסת יעקב מרגי יהיה שר הרווחה.

חבר הכנסת יואב בן צור יכהן כשר במשרד הרווחה. חבר הכנסת מיכאל מלכיאלי – יהיה שר הדתות. חבר הכנסת חיים ביטון – יהיה שר במשרד החינוך.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארכיון (צילום: ערוץ הכנסת)

חבר הכנסת משה ארבל יכהן כסגן שר הפנים. חבר הכנסת משה אבוטבול יהיה סגן שר החקלאות. חברת הכנסת אוריאל בוסו ישמש כיו"ר ועדה. בראשות וועדה נוספת יעמדו חבר הכנסת ינון אזולאי או חבר הכנסת יוסי טייב.

בתוך כך, אחרי שיצא מפגישתו עם ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, ח"כ דודי אמסלם הודיע  כי לא יקבל תפקיד בממשלה הבאה ויישאר כח"כ רגיל. במהלך הפגישה נתניהו ניסה להציע לאמסלם תיק כלכלי מורחב – אך נענה בסירוב.

"יצאתי כעת מפגישה עם בנימין נתניהו שבה הבהיר לי שלא אכהן כשר המשפטים ולא כיו"ר הכנסת. ‏אהיה בסוף ח"כ מן המניין – ‏כפי שהתחייבתי מראש" כתב אמסלם בטוויטר. "‏זה לצערי המחיר שמשלמים על נאמנות ועמידה בעקרונות. ‏אשרת את מצביעי הליכוד ותושבי ישראל מהכנסת – ‏במסירות, נאמנות ובאהבה, כהרגלי בקודש".

ההודעה של אמסלם סוללת את הדרך של אמיר אוחנה או אופיר אקוניס לתפקיד יו"ר הכנסת, כשמוקדם יותר היום דווח כי אוחנה הוא המועמד המועדף על נתניהו. מחר בצהריים תתקיים הצבעה על זהות יו"ר הכנסת החדש בישיבת סיעת הליכוד, שתהיה הישיבה הראשונה של המפלגה מאז הבחירות.

מחר נתניהו ימשיך ברצף הפגישות עם חברי הכנסת של הליכוד, כשהוא יודיע להם על התפקידים שיקבלו. במקביל, נתניהו חייב להגיש לכנסת עד מחר בצהריים את ההסכמים הקואליציוניים עם שאר השותפות, לקראת השבעת הממשלה הצפויה ביום חמישי הקרוב.