מזג האוויר הוא רק תירוץ: 3 מתכונים למרקים - סרוגים

מזג האוויר הוא רק תירוץ: 3 מתכונים למרקים

סוף סוף החורף הגיע וזכינו לכמה ימים גשומים וקפואים במיוחד! המזג אוויר החורפי הוא התירוץ המושלם להכין מרק חם ומנחם | 3 מתכונים למרקים מנצחים

author-image
מזג האוויר הוא רק תירוץ: 3 מתכונים למרקים
  (צילום: שאטרסטוק)

מרק עגבניות איטלקי בכיכר לחם כפרי.

מרכיבים:

3 כיכרות לחם מחמצת עגול
4 כפות שמן זית "זיתא"
1 בצל בנוני חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום קצוצות
3 פחיות של עגבניות מרוסקות "בלה איטליה"  סה"כ כ- 1200 גר' (400 גר' פחית)
1 כף רסק עגבניות "בלה איטליה"
2 כפות של עשבי גינה טריים קצוצים; אורגנו/בזיליקום/ טימין (אפשר גם את כולם או מה שזמין)
כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
פרמז'ן לפיזור מעל המרק

אופן ההכנה:

בסיר על אש בנונית מוספים את השמן זית ואת הבצל ומערבבים עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ למשך 2 דקות.

מכניסים פנימה את העגבניות המרוסקות ומוספים כוס מים, מוספים מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות. מוסיפים פנימה את עשבי הגינה, טועמים אם יש צורך בתוספת מלח או פלפל שחור.

בעזרת סכין משוננת ללחם חותכים את החלק העליון, ומפלטים את הכיכר לחם מבפנים (את ליבת הלחם מומלץ לטבול במרק, או להכין ממנה קרוטונים)

ניצוק את המרק ללחם ונוסיף כף פרמז'ן מגורד מעל. נקשט בעלה מעשבי התיבול ושלוש טיפות של שמן זית.

בתאבון!

המתכון באדיבות: בני פרי שף זיתא ובלה איטליה.


מרק עוף

מצרכים:

3 כרעי עוף (מחולקים לשוק וירך)
גבעול סלרי עם העלים
2 תפוחי אדמה
4 גזרים קלופים
2 קישואים
בצל אחד גדול
כפית גרגירי פלפל שחור
כפית מלח
אבקת מרק (לא חובה)
5 ליטר מים
2 עלי דפנה

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

ראשית, יש לנקות את העוף היטב. לאחר מכן יש להרתיח את המים.

במקביל, נחתוך לחתיכות גסות את הבצל, תפוחי האדמה, גזר וקישוא. את הסלרי נשטוף ונוסיף למרק, בצורה זו, לאלו שאינם חובבי סלרי יוכלו להוציאו בקלות. כאשר המים רותחים, מוסיפים את כל אלו למרק.

נתבל את המרק בפלפל שחור אבקת מרק ואת המלח ובעלי הדפנה.

נניח למרק להתבשל בין שעה לשעה וחצי. טועמים את המרק ומתקנים תיבול לפי הטעם.


מתכון למרק כתום 

מצרכים:

3/4 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים
1 בצל חתוך לקוביות
1 ליטר מים

תבלינים:
מלח ופלפל לפי הטעם + 2 כפות אבקת מרק עוף (פרווה)

לשדרוג: ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט או כפית קינמון

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב וגבוה למספר דקות. מטגנים עם מעט שמן את קוביות הבצל, משאירים לדקה כדי שיפרישו את הנוזלים לתוספת טעם. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית

2. מאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הגזרים, הבטטות והדלעת

3. מאדים קלות, מוסיפים את המים, המלח, הפלפל ואבקת המרק. על אש בנונית מבשלים את כל הירקות (כ-20 דקות) עד לריכוך

4. כשהירקות רכים מקררים מעט את המרק וטוחנים עם מוט בלנדר חשמלי בפולסים קצרים עד למרקם הרצוי

5. לאחר הטחינה ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורד/קינמון להוספת טעם ולבשל לעוד 10 דקות נוספות

מומלץ להגיש עם גרעיני דלעת קלויים/חמניות.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו