אחרי תקופת שיקום: חמישה צבי ים הוחזרו לטבע. צפו
חמישה צבי ים שעברו שיקום במרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים הושבו לים בחוף בננה ביץ' אכזיב. הם נפגעו מקרסי דיג או מרשתות ופסולת שהושלכה לים. צפו בהחזרתם למים

חמישה צבי ים שעברו שיקום במרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים הושבו לים בחוף בננה ביץ' אכזיב.
שתי נקבות צב ים חום – "יוסף" ו"עינב" – נלכדו בקרסי דיג באזור הצפון. דייגים ואזרחים דיווחו מיד למוקד רשות הטבע והגנים והצבות הגיעו לקבלת טיפול מציל חיים במרכז ההצלה.

צילום: שי קבסה רשות הטבע והגנים
צבי ים רגישים לפסולת ולדיג
קרסי דיג הם אחד מגורמי הפגיעה הנפוצים אצל צבי ים באזורנו. לאחר טיפול ושיקום של כ-5 חודשים, הצבות החלימו מהפציעה, עלו במשקל והתחזקו. הן מוכנות לחזור אל הים!
3 צבי ים נוספים שמשתחררים הם צבי ים ירוקים צעירים- "אבוקדו", "אמנון" ו"שגיא". הם נפגעו מהסתבכות בפסולת פלסטיק.
ברשות הטבע והגנים מזכירים: אם מוציאים צב ים מסובך בפסולת, לא להסיר את הפסולת ולא לשחרר את הצב חזרה לים. יש להביא את הצב לטיפול במרכז ההצלה עם הפסולת כפי שהוא.
במקרה וראיתם צבי ים שנפלטו לחוף או צפים בים, דווחו מיד למוקד רט"ג 3639*, הישארו עם הצב עד הגעת מתנדב/פקח או הביאו את הצב למרכז ההצלה לאחר הדיווח.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו