מבזקים
סרוגים
"לא קרה ולא יקרה"

לא מסתפק בהודעה: נתניהו הוציא סרטון נגד סטרוק

אחרי שהוציא הודעת גינוי לדבריה של אורית סטרוק, ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, הוציא גם סרטון: "זה לא קרה ב-15 שנות כהונתי, וזה לא יקרה גם עכשיו"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
א' טבת התשפ"ג
לא מסתפק בהודעה: נתניהו הוציא סרטון נגד סטרוק
לא מסתפק בהודעה: נתניהו הוציא סרטון נגד סטרוק צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי / פלאש90)

ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, הוציא לפני מספר שעות הודעת גינוי לדבריה של חברת הכנסת אורית סטרוק. למרות זאת, הוא אינו מסתפק בכך ולפני מספר דקות הוא מפרסם סרטון השולל לחלוטין את דבריה.

רוטמן בעד אפליית להט"ב: "אם הדבר מנוגד לאמונתו"
רוטמן בעד אפליית להטצילום: רוטמן בעד אפליית להט

"אני שולל לחלוטין את דבריה של ח״כ סטרוק", אמר נתניהו. "אנחנו לא ניתן להפלות לרעה להט"בים או לפגוע בזכויותיהם של אזרחי ישראל".

נתניהו הוסיף כי "במדינה שאני אוביל לא יהיה מצב שאדם, בין אם הוא להט"ב, ערבי, חרדי או כל אדם אחר, יכנס לבית מלון ולא יקבל שירות, יכנס לרופא ולא יקבל שירות. זה לא קרה ב-15 שנות כהונתי כראש הממשלה וזה לא יקרה גם עכשיו".

מוקדם יותר, בראיון ל'כאן רשת ב', אמרה סטרוק כי "כל עוד יש מספיק רופאים אחרים שיכולים לתת שירות – אסור לכפות על רופא או רופאה לתת טיפול שעומד בניגוד לעמדתם הדתית".

דבריה של סטרוק עוררו תגובות נזעמות במערכת הפוליטית ומחוצה. נתניהו גינה את דבריה ואמר כי "דבריה של ח״כ אורית סטרוק אינם מקובלים עליי ועל חבריי בליכוד. "ההסכמים הקואליציוניים לא מאפשרים להפלות לרעה להט״בים או לפגוע בזכויותיהם לקבל שירותים ככל אזרח בישראל. הליכוד יבטיח שלא תהיה שום פגיעה בלהט״בים או בזכויותיהם של כל אזרח בישראל".

נתניהו נגד סטרוק: ״לא ניתן להפלות להט"בים״
נתניהו נגד סטרוק: ״לא ניתן להפלות להטצילום: נתניהו נגד סטרוק: ״לא ניתן להפלות להט

דקות ספורות לפני פרסום הודעתו של נתניהו, ראש הממשלה היוצא לפיד תקף את ראש הממשלה המיועד וטען כי "נתניהו חלש ומוביל אותנו למדינת הלכה חשוכה. הוא אפילו לא מגנה את האמירות החשוכות האלה כי הוא לא מסוגל".

במקביל, יו"ר הכנסת לשעבר מיקי לוי אמר כי "לא חשוב מה נתניהו אומר, חשוב מה הוא עושה. הכניעה המוחלטת שלו לקיצונים במסגרת ההסכמים הקואליציוניים, יאפשרו לגזענים וללהט"בופובים לתת את הטון בממשלת בן גביר-סטרוק. דבריה המבחילים והמבעיתים של השרה לעתיד סטרוק, הם רק ביטוי אחד לחושך שהוא מוריד במו ידיו על המדינה".

אורית סטרוק בנימין נתניהו גינוי שמחה רוטמן