מבזקים
סרוגים

"הפעם זה סיפור אחר" | גיא פלג מזהיר: "סכנה אמיתית"

כתב חדשות 12 גיא פלג, מביע דאגה מהממשלה הנרקמת ואומר כי הפעם מדובר בסיפור אחר: "מי שעוד לא הבחין, יש כאן סכנה אמיתית"

ב' טבת התשפ"ג
"הפעם זה סיפור אחר" | גיא פלג מזהיר: "סכנה אמיתית"

בעקבות דבריהם של חברי הכנסת שמחה רוטמן ואורית סטרוק, כתב המשפט של חדשות 12 גיא פלג, מביע חשש מצביונה של מדינת ישראל.

צפו: חסיד בעלז ואח בבית החולים במסר לאורית סטרוק
צפו: חסיד בעלז ואח בבית החולים במסר לאורית סטרוקצילום: צפו: חסיד בעלז ואח בבית החולים במסר לאורית סטרוק

בתכניתו היומית ברדיו 103FM, אמר פלג: "בחודש האחרון, בכל פעם שנחשפו סעיפים מהמשא ומתן הקואליציוני, אמרו לנו 'אל תדאגו ואל תיבהלו, ישראל לא תהפוך למדינת הלכה'. הציעו לנו לעבור על הסכמים קואליציוניים ישנים כדי להוכיח לנו שהמון סעיפים לא מתקיימים בסופו של דבר".

לדברי פלג: "אבל נדמה שייתכן והפעם זה סיפור אחר. סיפור חדש. סטרוק ורוטמן מתכוונים למה שהם אומרים. זה ממחיש, למי שעוד לא הבחין בסכנה, שיש כאן סכנה אמיתית לצביונה של החברה הישראלית.

ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, הוציא לפני מספר שעות הודעת גינוי לדבריה של חברת הכנסת אורית סטרוק. למרות זאת, הוא אינו מסתפק בכך ולפני מספר דקות הוא מפרסם סרטון השולל לחלוטין את דבריה.

"אני שולל לחלוטין את דבריה של ח״כ סטרוק", אמר נתניהו. "אנחנו לא ניתן להפלות לרעה להט"בים או לפגוע בזכויותיהם של אזרחי ישראל".

נתניהו הוסיף כי "במדינה שאני אוביל לא יהיה מצב שאדם, בין אם הוא להט"ב, ערבי, חרדי או כל אדם אחר, יכנס לבית מלון ולא יקבל שירות, יכנס לרופא ולא יקבל שירות. זה לא קרה ב-15 שנות כהונתי כראש הממשלה וזה לא יקרה גם עכשיו".

רוטמן בעד אפליית להט"ב: "אם הדבר מנוגד לאמונתו"
רוטמן בעד אפליית להטצילום: רוטמן בעד אפליית להט

מוקדם יותר, בראיון ל'כאן רשת ב', אמרה סטרוק כי "כל עוד יש מספיק רופאים אחרים שיכולים לתת שירות – אסור לכפות על רופא או רופאה לתת טיפול שעומד בניגוד לעמדתם הדתית".

דבריה של סטרוק עוררו תגובות נזעמות במערכת הפוליטית ומחוצה. נתניהו גינה את דבריה ואמר כי "דבריה של ח״כ אורית סטרוק אינם מקובלים עליי ועל חבריי בליכוד. "ההסכמים הקואליציוניים לא מאפשרים להפלות לרעה להט״בים או לפגוע בזכויותיהם לקבל שירותים ככל אזרח בישראל. הליכוד יבטיח שלא תהיה שום פגיעה בלהט״בים או בזכויותיהם של כל אזרח בישראל".

נתניהו נגד סטרוק: ״לא ניתן להפלות להט"בים״
נתניהו נגד סטרוק: ״לא ניתן להפלות להטצילום: נתניהו נגד סטרוק: ״לא ניתן להפלות להט

דקות ספורות לפני פרסום הודעתו של נתניהו, ראש הממשלה היוצא לפיד תקף את ראש הממשלה המיועד וטען כי "נתניהו חלש ומוביל אותנו למדינת הלכה חשוכה. הוא אפילו לא מגנה את האמירות החשוכות האלה כי הוא לא מסוגל".

במקביל, יו"ר הכנסת לשעבר מיקי לוי אמר כי "לא חשוב מה נתניהו אומר, חשוב מה הוא עושה. הכניעה המוחלטת שלו לקיצונים במסגרת ההסכמים הקואליציוניים, יאפשרו לגזענים וללהט"בופובים לתת את הטון בממשלת בן גביר-סטרוק. דבריה המבחילים והמבעיתים של השרה לעתיד סטרוק, הם רק ביטוי אחד לחושך שהוא מוריד במו ידיו על המדינה".

אורית סטרוק גיא פלג רדיו 103FM שמחה רוטמן