מבזקים
סרוגים
בדרך להשבעה

מתי תושבע ממשלת נתניהו השישית? כל הפרטים

למרות שראש הממשלה המיועד נתניהו הכריז "עלה בידי", הוא חייב לסיים את מרתון החקיקה במליאה ולחתום על הסכמים קואליציוניים מלאים בטרם ישביע את ממשלתו החדשה

ל' כסלו התשפ"ג
מתי תושבע ממשלת נתניהו השישית? כל הפרטים

אחרי שראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו הודיע ביום רביעי בלילה לנשיא המדינה הרצוג "עלה בידי", על נתניהו להציג בפני הכנסת את ממשלתו החדשה עד יום שני הבא (02/01/2023).

עם זאת לפי גורמים שונים בקואליציה, בליכוד ינסו להקדים את מועד השבעת הממשלה ולהביאו להצבעה כבר השבוע, כאשר היום המסתמן הוא יום חמישי הקרוב.

סמוטריץ' ובן גביר, איך לא רעדה לכם היד כשחתמתם?
סמוטריץ' ובן גביר, איך לא רעדה לכם היד כשחתמתם?צילום: סמוטריץ' ובן גביר, איך לא רעדה לכם היד כשחתמתם?

אחת הסיבות בין היתר הוא הרצון להחליף את ממשלת לפיד לפני שתתחלף שנה אזרחית, ולעצור את ספירת כהונתו של לפיד עוד לפני ששנת 2022 תסתיים בשבת.

מרתון החקיקה נמשך

בתוך כך, יש כמה משוכות לעבור עד אז, וביניהם סיום אישור שורת החוקים שדורשות השותפות בקואליציה – שינוי פקודת המשטרה (חוק בן-גביר) ועדכון חוק יסוד: הממשלה (חוק הכשרת דרעי + הוספת שר נוסף במשרד ממשלתי לפי דרישת סמוטריץ').

סקר: כמה מנדטים גוש הימין היה מקבל היום
סקר: כמה מנדטים גוש הימין היה מקבל היוםצילום: סקר: כמה מנדטים גוש הימין היה מקבל היום

שני החוקים ממתינים לאישור בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת, שתחל ביום שני במרתון החקיקה שצפוי להתארך למשלך כמה ימים ולילות רצופים עד אישורם הסופי.

בנוסף, נתניהו מחויב להציג הסכמים קואליציוניים חתומים ומסמך קווי יסוד של הממשלה ה-37, ולהניח אותם לשולחן הכנסת לפחות 24 שעות לפני ההצבעה במליאה, כך שהוא יהיה חייב להגיש את כלל המסמכים כבר ביום רביעי על מנת להשביע את הממשלה ביום חמישי.

(צילום: יונתן זינדל, אוליביה פיטוסי ותומר נויברג – פלאש 90)

בקואליציה החדשה מביעים ספק שיצליחו לסיים את החקיקה והגשת כלל ההסכמים עוד השבוע, מה שייאלץ את נתניהו להשביע את ממשלתו השישית רק ביום ראשון או שני הבאים, תחילת ינואר 2023.

בנימין נתניהו הליכוד הרכבת ממשלה