השר זאב אלקין החבר בכנסת מטעם מפלגת המחנה הממלכתי, אומר היום (חמישי) לאחר שנתניהו הודיע לנשיא המדינה על הקמת ממשלה בראשותו בפעם השישית, כי נתניהו הופך לבן עבורה של שותפיו הקואליציוניים.

לדברי אלקין בראיון לרשת ב', "אתמול היה משהו סמלי שכולם עצרו את נשימתם וחיכו כי ברגע האחרון של המנדט נתניהו הודיע שעלה בידו להרצוג. מה שמצחיק הוא שרבע שעה לפני זה סמוטריץ' צייץ על זה – נתניהו הופך להיות בן ערובה מוחלט של שותפיו".

כזכור, אמש, כמעט חודשיים אחרי הבחירות ודקות לפני תום 38 ימי המנדט שהוקצבו לו, ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו הודיע טלפונית לנשיא המדינה יצחק הרצוג כי "עלה בידי" והוא יכול להרכיב ממשלה חדשה.

נתניהו בישר באופן רשמי להרצוג שהוא מתכנן להשביע את ממשלתו, שתישען על קואליציה של 64 חברי כנסת מסיעות הליכוד, ש"ס, הציונות הדתית, יהדות התורה, עוצמה יהודית ונעם.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שיחת נתניהו-הרצוג, ארכיון (צילום: דוברות הליכוד)

ראש הממשלה המיועד נתניהו אמר לנשיא הרצוג: "כבוד הנשיא, בזכות התמיכה הציבורית העצומה לה זכינו בבחירות האחרונות, אני מודיע לך שעלה בידי להקים ממשלה שתפעל לטובת כל אזרחי ישראל".

כעת יצטרך נתניהו להציג את ההסכמים הקואליציוניים ומסמך קווי היסוד ולהניח אותם על שולחן הכנסת לפחות 48 שעות לפני מועד ההצבעה במליאה על הממשלה החדשה.