עד התביעה במשפט נתניהו, דוד שרן, אומר היום (רביעי) במהלך עדותו בבית המשפט המחוזי בירושלים כי לא הייתה אווירה חיובית כלפי וואלה. דוד שרן כיהן בתקופה הרלוונטית לכתב האישום כראש הלשכה של בנימין נתניהו בעת שהיה ראש הממשלה.

כאשר שרן נשאל על יחס הדוברות של לשכת נתניהו כלפי אתר וואלה, הוא ענה כי "לא הייתה שום אווירה חיובית כלפי וואלה, ולא הייתה תחושה של 'נפנה לוואלה והכל יהיה בסדר'".

לשאלת התובע אמיר טבנקין, שרן ענה על היחס של הדוברות לאתר וואלה מול אתר ווינט: "ווינט בצד הכי שמאלי במפה וואלה היה קצת לפניו מבחינתי".

כזכור, נתניהו עומד לדין בין היתר בטענה כי קיבל סיקור חיובי מאתר וואלה בתמורה לכך שקידם את האינטרסים הכלכליים של בעלי קבוצת בזק, שאול אלוביץ' שעומד אף הוא לדין בתיק 4000.

אמש, שרן תקף את הפרקליטות ואמר: אני תחת החרב של פרקליטות מיסוי וכלכלה בהליך של תיק הצוללות והיא מתעללת בי. 'במקרה' ראיתי את התובע בתיק הצוללות כשהגעתי לרענון עד בשבוע שעבר. אני לא רגוע לקראת העדות הזאת כשהתליין יושב לצידי. אני מרגיש מאויים טוטאלית.

התובע, אמיר טבנקין, הגיב לטענתו של שרן כי פגש את התובע בתיק 3000 בו הוא נאשם, לכאורה בכדי להעביר לו מסר שלא יעיד באופן שונה מהתזה של הפרקליטות בתיק 4000 – כאשר שני התיקים מתנהלים באותה יחידה מיוחדת, פרקליטות מיסוי וכלכלה.

שרן: "'במקרה' בזמן שעליתי במדרגות של פרקליטות מיסוי וכלכלה פגשתי את התובע שלי בתיק הצוללות". טבנקין השיב: "הוא עובד בפרקליטות", ושרן הגיב: "כן כן, הכל מקרי".