שקד נגד הביקורת באו"ם: "הדרדרו, מגנים על מחבל"
שקד תוקפת את האו"ם, לאחר שהארגון גינה את גירוש המחבל סאלח חמורי לצרפת: "העובדה שארגוני זכויות אדם מגינים עליו ולא על משפחות שכולות מראה לאן הדרדרו הארגונים הללו"
שרת הפנים איילת שקד תוקפת את גינוי האו"ם על ההחלטה לגרש את המחבל סאלח חמורי שתכנן בעבר לרצוח את הרב עובדיה יוסף לצרפת.
"ירושלים היא אינה שטח כבוש אלא שטח של מדינת ישראל – כדאי שתכירו בזה", אמרה שקד.
"סאלח חמורי הוא מחבל ששייך לארגון טרור ועצם העובדה שארגוני זכויות אדם מגינים עליו ולא על משפחות שכולות ונפגעי פעולות האיבה בישראל מראה לאן הדרדרו הארגונים הללו".
שקד טענה כי "לישראל הזכות להגן על עצמה והיא תמשיך להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותה. ישראל היא מדינה דמוקרטית עם מערכת משפט חזקה בניגוד לרשות הפלסטינית שממנת מחבלים עם דם של נרצחים חפים מפשע על הידיים״.
כזכור, מוקדם יותר היום (שני) האו"ם גינה את ההחלטה של ישראל לגרש לצרפת את המחבל סלאח חמורי. דובר הנציב העליון למען זכויות אדם באו"ם, ג'רמי לורנס, כינה את החלטתה של ישראל "פשע מלחמה" ואמר כי "גירוש אדם מוגן משטח כבוש מהווה הפרה חמורה של אמנת ז'נבה הרביעית". לדבריו, "פעולותיה של ישראל מדגישות את מצבם הפגיע של פלסטינים החיים במזרח ירושלים, שכן ה'כוח הכובש' העניק להם מעמד של תושבות הניתן לביטול על פי החוק הישראלי".
גם בצרפת מגנים
גם משרד החוץ הצרפתי גינה אתמול (ראשון) את גירושו חמורי לשטחה, וטענה כי "ההחלטה לגרש את חמורי לצרפת מנוגדת לחוק הישראלי". לטענתם, "חמורי היה במעצר מינהלי בכלא הישראלי מאז מרץ ללא אישום רשמי ושלא כחוק".
עוד נאמר כי "מאז מעצרו האחרון נקטה צרפת בכל הצעדים האפשריים, לרבות בקרב הדרגים המדיניים הגבוהים ביותר, כדי להבטיח כי זכויותיו של חמורי יכובדו, כי דרכי הערעור פתוחות בפניו, וכי יוכל לנהל חיים נורמליים בירושלים – העיר שבה נולד, מתגורר ומבקש לחיות. צרפת גם נקטה צעדים רבים מול הרשויות הישראליות, על מנת להביע בצורה הברורה ביותר את התנגדותה לגירוש זה של פלסטיני תושב מזרח ירושלים, שהינו שטח כבוש לפי אמנת ג'נבה הרביעית".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו