מבזקים
סרוגים

ירון אברהם: זה התירוץ של גנץ להיכנס לממשלת נתניהו

במהלך שבתרבות בפתח תקווה, העיתונאי ירון אברהם הסכים עם דברים של ח"כ יוליה מלינובסקי, ואמר כי לדעתו גנץ ייכנס לממשלת נתניהו לכשיהיה לכך תירוץ ביטחוני

כ"ג כסלו התשפ"ג
ירון אברהם: זה התירוץ של גנץ להיכנס לממשלת נתניהו
ירון אברהם: זה התירוץ של גנץ להיכנס לממשלת נתניהו צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

העיתונאי ירון אברהם אמר במהלך שבתרבות בפתח תקווה כי לדעתו גנץ ייכנס לממשלת נתניהו לאחר שאירוע ביטחוני יספק לו את התירוץ לרדת מהעץ, כדבריו.

את דבריו אמר אברהם בתגובה לדברים דומים שאמרה לו חברת הכנסת יוליה מלינובסקי ממפלגת ישראל ביתנו במהלך ראיון בשבתרבות.

נתניהו מגנה: ״התפרעות אלימה של קיצונים חרדים״
נתניהו מגנה: ״התפרעות אלימה של קיצונים חרדים״צילום: נתניהו מגנה: ״התפרעות אלימה של קיצונים חרדים״

מלינובסקי אמרה: "ברגע שלצערי יהיה מצב ביטחוני רע מאוד, גנץ יכנס לממשלת נתניהו, זה יהיה התירוץ שלו. אני כבר שומעת את זה משיחות עם ח"כים מהמחנה הממלכתי".

בנוסף, התייחסה מלינובסקי לדרך בה ישראל ביתנו תתמודד עם ממשלת נתניהו השישית, ועל הניסיונות שיהיו לאגף את נתניהו מימין: "הגוש של נתניהו אומר שהוא ימין על מלא מלא? שיוכיח".

ההוכחה, לעמדת מלינובסקי, תהיה לקדם את הצעות החוק של ישראל ביתנו: "אנחנו נגיש הצעות חוק שבאג'נדה הימנית שלנו – אי החזרת גופות מחבלים, גירוש משפחות מחבלים, החלת ריבונות על בקעת הירדן ועונש מוות למחבלים".

מלינובסקי התייחסה גם לחוק דרעי: "יש כלל שבחקיקה שום דבר לא חל אחורה רק קדימה, לא רטרואקטיבי וזה בדיוק ההבדל בין חוק דרעי לחוק הנאשם שאני תומכת בו בלב שלם- כי את חוק הנאשם רצינו לחוקק מהכנסת הבאה ולא רטרואקטיבית".

עוד התייחסה מלינובסקי להתפוררות ממשלת לפיד-בנט: "אנשים בקואליציה שלנו לא היו מוכנים לשלטון, לא הבינו שיש לזה מחירים. לא הבינו שצריך לנטרל רעשי רקע. מרצ שילמה מחיר מאוד כבד וכל אלו שפירקו את הממשלה – זועבי ואורבך למשל נעלמו".

בני גנץ בנימין נתניהו יוליה מלינובסקי ירון אברהם