חדשות בעולם

שר המשפטים ההולנדי הורה להסגיר את שי אביטל לארץ

שי אביטל, שנעצר באוגוסט האחרון באמסטרדם, יוסגר לישראל, כך החליט שר המשפטים ההולנדי, זאת לצורך העמדתו לדין בגין עבירות מין בשתי מתלוננות

שר המשפטים ההולנדי הורה להסגיר את שי אביטל לארץ
צילום: (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)

שר המשפטים ההולנדי הורה על הסגרתו של שי אביטל לישראל.

כזכור, בספטמבר האחרון, המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הגישה בקשת הסגרה בעניינו של שי אביטל לידי הרשויות ההולנדיות. בקשת ההסגרה מבוססת על בקשת המעצר הזמני ובמסגרתה מבקשת הפרקליטות להסגיר מהולנד לישראל את אביטל לצורך העמדתו לדין בגין עבירות מין בשתי מתלוננות.

כזכור, כשבועיים לפני כן, אביטל נעצר באמסטרדם. על פי המשטרה, מדובר היה במבצע שארך כשלושה חודשים לאיתורו ומעצרו של אביטל. הפעילות הבשילה לאחר מאמץ מודיעיני ארוך שבמהלכו איתרה המשטרה את החשוד במספר מדינות באירופה.

מתי ברנהרט

המעצר בוצע בשיתוף פעולה מלא של שלטונות הולנד ובשיתוף משטרת הולנד, לאחר שהצליחה משטרת ישראל לקבל את אישור הפרקליטות להוצאת צו מעצר בינלאומי והתראה אדומה מהאינטרפול.

"המעצר היה שקט ונקי ללא התנגדות והוא הובא בסיום המעצר לתחנת משטרת אמסטרדם להמשך ההליכים להסגרתו למדינת ישראל", אמר רח"ט מודיעין תת-ניצב דרור אסרף.

תגובות

2
2
נועם
15.12.22

מיכאל מיכאל בן ארי מנהיג היהודים

1
אבי
17.12.22

מתי הוא כבר יגיע לכאן?