השירות הביטחון הכללי חוקרים חשד, לפיו תאונת דרכים שהתרחשה בשבוע שעבר בתל אביב היא בכלל פיגוע.
ביום חמישי האחרון התרחשה תאונת דרכים בין רכב פרטי לרוכב אופנוע ברחוב אברבנל שבתל אביב. רוכב האופנוע נפצע באורח בינוני ופונה לקבלת טיפול רפואי.
מחקירה ראשונית של האירוע התברר כי נהג הרכב הפוגע הוא פלסטיני שוהה בלתי חוקי בן 31, והוא נעצר בחשד למעורבות בתאונה.
במהלך סוף השבוע, עלה חשד בשב"כ כי המניע לתאונה הוא לאומני והמשטרה העבירה את החשוד לחקירה בידי השב"כ.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ביום בו התרחשה התאונה שנחקרת בחשד לפיגוע, בית המשפט המחוזי בחיפה גזר 15 שנות מאסר בפועל על הנאשם מוחמד מהדי אגבאריה שהורשע בשורת מעשי טרור, בהם ניסיון לרצח, החזקה ופעילות בנשק, תקיפה וחבלה במהלך פרעות תשפ"א.
אגבאריה הורשע על פי הודאתו בשני אישומים במהלך פרעות תשפ"א. על פי האישום הראשון, במשך מספר שנים החזיק אגבאריה אקדח, שתי מחסניות וכדורים לאקדח שלא כדין.
במהלך פרעות תשפ"א התקהלו רבים בשעת לילה בצומת עין איברהים, הבעירו פחים וצמיגים בכביש ויידו אבנים לעבר שוטרים תוך הפרת הסדר הציבורי באופן שהטיל אימה על הציבור.
על רקע אמונתו של אגבאריה שכוחות הביטחון הישראליים פגעו בקדושת מסגד אל אקצא, החליט אגבאריה לירות בשוטרים ולגרום להם חבלה חמורה. דקות לאחר מכן הגיע אגבאריה למקום התפרעות נוסף שם ירה באקדח מרכבו לעבר השוטרים.
על פי האישום השני, אנשי כוחות הביטחון הגיעו סמוך לבית מגוריו של אגבאריה כדי לעצור אותו. כשהגיעו לדלת הבית ניגש אגבאריה למערום רעפים שהיה על גג הבניין בו הסתתר, כדי להשליך את הרעפים על ראשי אנשי כוחות הביטחון. אגבאריה נטל רעף כבד והטיחו לעברם, וזה פגע בראש אחד מאנשי כוחות הביטחון. מיד לאחר מכן השליך אגבאריה מטח רעפים לעבר אנשי כוחות הביטחון.
עו"ד יאיר גויכמן מפרקליטות מחוז חיפה הוסיף בטיעונים ש"מדובר בעבירות מן החמורות בספר החוקים שבוצעו ברצף של יומיים; רצף זה מלמד על גמירות דעת מצדו של הנאשם לפגוע בכוחות הביטחון, מה שמלמד כשלעצמו על תפיסת עולם ועל נכונות אקטיבית לפגוע בגוף ובנפש על רקע תפיסה זו."
בהכרעת הדין כתבו השופטים: "בחברה דמוקרטית יש מקום להפגנות, למחאות ולהבעת דעה. דא עקא, שום חברה דמוקרטית לא תוכל לספוג מעשי אלימות כה קשים ומשולחי רסן דוגמת אלו שבוצעו בידי הנאשם שלפנינו".
השופטים הוסיפו ש"באורח נס, המעשים החמורים אשר בעשייתם הורשע הנאשם שלפנינו, לא גרמו לפגיעה בנפש או לפגיעה חמורה בגוף. דומה, שזו הנסיבה המשמעותית היחידה לקולה הניצבת לזכותו בבואנו לגזור לו עונש".
"מעשים מסוג זה אינם אלא מעשי התרסה כלפי המשטר והשלטון. הם מהווים ניסיון לבצע הפיכה שלטונית בכוח הזרוע. טעם זה אף הוא מחייב הטלת ענישה מחמירה וכואבת וזוגם כוונת המחוקק עת קבע שמעשים המבוצעים ממניע לאומני או גזעני ראויים לענישה חמורה יותר."
בנוסף למאסר בפועל לתקופה של 15 שנות מאסר, גזר בית המשפט על הנאשם 51 חודשי מאסר על תנאי ותשלום קנס בגובה 10,000₪.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים