חדשות

בשמאל תוקפים את חוק בן גביר: "יהפוך לשריף"

במפלגות השמאל תקפו את הצעת החוק של איתמר בן גביר לתיקון פקודת המשטרה. גנץ: "החוק שמבקש להפוך את בן גביר לשריף של המדינה הוא פגיעה אנושה בשלטון החוק ובמשילות". מיכאלי: "המשטרה זקוקה למי שיגן עליה"

((צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90))

במפלגות השמאל-מרכז הגיבו הערב (חמישי) להצעת החוק של ח"כ איתמר בן גביר לתיקון פקודת המשטרה, ותקפו בדבריהם את השר המיועד על דרישתו לשלוט על המשטרה באופן מלא.

"החוק שמבקש להפוך את בן גביר לשריף של המדינה – ואת המפכ"ל מרב ניצב, לניצב בהצגה שלו – הוא פגיעה אנושה בשלטון החוק ובמשילות" אמר שר הביטחון בני גנץ. "בניגוד לצה"ל שתפקידו לפעול מול אויבים, המשטרה פועלת מול אזרחי ישראל, והכנסת פוליטיקאי – מכל צד – לתוך קבלת ההחלטות תשפיע על זכות ההפגנה, זכויות האזרח ואכיפת עבירות פליליות, ותפגע בציבור קשות ועמוקות".

עוד אמר כי "אפשר ורצוי לחזק את השר לביטחון פנים כך שיקבע מדיניות על. אסור להפוך את המשטרה לעושת דברו ולהכפיף את החוק לגחמותיו".

שרת התחבורה מרב מיכאלי הוסיפה ותקפה את מפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי בדבריה. "במקום להיאבק בחקיקה שמביא בן גביר להפיכת המשטרה לזרוע פוליטית, מפכ"ל המשטרה מתחנף אל אלה שמשפילים אותו ואת המשטרה" אמרה. "הוא בוחר להיעדר במופגן מטקס הענקת דרגות לקצינים מחשש מביקורת של בן גביר, ואז רוקד באירוע משפחתי של אותו בן גביר. המשטרה זקוקה למי שיגן עליה, לא יביא אותה כמתנת בת מצווש".

ח"כ גלעד קריב אמר כי "חוק בן גביר לשינוי פקודת המשטרה יוביל לפוליטיזציה של מערכת אכיפת החוק ולאיום משמעותי על עקרונות שלטון החוק והשוויון בפני החוק. ‏זו עדות נוספת לאבדן בלמים מצדו של נתניהו ועל מכירת חיסול של האינטרס הציבורי. ‏אם נתניהו של 1996 ו-2009 היה רואה את ההצעה הזו הוא היה מתקשה להאמין ונבעת".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

7 תגובות
7
מי שיכול שיברח עכשיו ...
08.12.22

נתניהו משחית כל חלקה במדינה בדרך ליעד ... הבריחה מאלקטרז ... וכרגיל הטפשים לא מבינים שהם הופכים מאזרחים לנתינים של שלטון רודני ... הם חושבים שהעריצות תופנה כלפי מי הם שונאים ... כשיבינו שגם הם לא חסינים כבר יהיה מאוחר מדי ...

הצטרפו אלינו