מבזקים
סרוגים

גפני נגד שאשא ביטון: "את הרסת את מערכת החינוך!"

יו"ר דגל התורה תוקף את שרת החינוך שאשא ביטון: "את שרת חינוך שהרסת את החינוך היהודי בחינוך הממלכתי שלא לדבר על מערכות החינוך האחרות. הם לא מכירים בהפסד שלהם, הם לא מכירים בעובדה שעוד כמה ימים היא לא תהיה שרת חינוך"

י"א כסלו התשפ"ג
גפני נגד שאשא ביטון: "את הרסת את מערכת החינוך!"
גפני נגד שאשא ביטון: "את הרסת את מערכת החינוך!" צילום: (צילום: חיים גולדברג)

באורח די נדיר, סיעת יהדות התורה קיימה הצהרה לתקשורת לפני ישיבת הסיעה. יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני יצא במתקפה על שרת החינוך יפעת שאשא ביטון, שלדבריו הדירה את הילדים החרדים וכעת זועמת על אבי מעוז, שנבחר לפקח על התכנים במשרד החינוך.

עשו הסכם עם הסתדרות המורים, על הגדלת שכר המורים והמורות, שזה דבר חשוב. אין חרדים בתוך העניין הזה. מן שנאה כזו. אהבה לרפורמים, אהבה לחינוך קלוקל, שלא יהיה שם יהדות. שילד יהודי שמתחנך במדינת ישראל לא יקבל חינוך שיש בו משהו מהיהדות, כמו שהיו כל השנים במערכת החינוך הממלכתי. כמו אבותיהם של הילדים למדו במערכת החינוך הממלכתי.

עכשיו הגיע משהו, ורוצה לפקח על כל הארגונים החוץ-חינוכיים, אז היא עושה אסיפה על הרס החינוך. את הרסת את החינוך! את שרת חינוך שהרסת את החינוך היהודי בחינוך הממלכתי שלא לדבר על מערכות החינוך האחרות. הם לא מכירים בהפסד שלהם, הם לא מכירים בעובדה שעוד כמה ימים היא לא תהיה שרת חינוך.

לפיד לראשי ערים: אל תשתפו פעולה עם אבי מעוז
לפיד לראשי ערים: אל תשתפו פעולה עם אבי מעוזצילום: לפיד לראשי ערים: אל תשתפו פעולה עם אבי מעוז

הנה גם יאיר לפיד, על המרדה נגד החלטות של ממשלה נבחרת. המציאות הזו היא מציאות שאנחנו לא נעבור עליה לסדר היום. לא יכול להיות מציאות של פגיעה בדמוקרטיה, פגיעה במערכת החינוך. ואם מישהו רוצה לפקח, הוא מקבל את הסמכות על ידי בחירות, על ידי הקמת ממשלה – אז עושים לו הפגנות נגד וקוראים לראשי רשויות, אגב כולל ראשי רשויות מהליכוד.

שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון מסרה בתגובה: "במדינה מתוקנת אדם ששנאתו אמונתו לא מקבל שליטה על תכנים שילדים לומדים. שום ספין לא יסתיר את העובדה שמוכרים את חינוך הילדים שלנו. נלחם נגד מכירת החיסול ופירוקה של מערכת החינוך".

יפעת שאשא ביטון מערכת החינוך משה גפני שרת החינוך