מעל 800 מורות ומורים לאזרחות ברחבי הארץ כבר חתמו היום (ראשון) על עצומה של פורום חינוך לזכויות אדם ופורום המורים הערבים לאזרחות במחאה על ההסכמים הקואליציוניים שנחתמו.

לטענת המורים, ההסכמים הקואליציוניים עם מפלגות נעם, הציונות הדתית ועוצמה יהודית ״מבשרים על אג'נדה גזענית וקיצונית ועל כוונות חברי הממשלה המיועדים לנצל את כוחם על מנת לחבל במערכת החינוך״.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

בעצומה עליה חתמו המורים הבטיחו המורים ״לא ניתן יד לפגיעה, הסתה והדרה של קבוצות שונות ומיעוטים בחברה בישראל, לא נשתף פעולה עם תכניות לימודים שסותרות את הערכים ההומניסטיים המופיעים בחוק חינוך ממלכתי, ואת ערכי השוויון והדמוקרטיה״ כמו כן מסיפים כי לא ישתתפו ״ברדיפה והשתקה של ארגוני זכויות אדם במערכת החינוך״. 

(צילום: נועם מושקוביץ'/ דוברות הכנסת)

כמו כן חתמו כי לא יעמדו מנגד אל מול הסתה, רדיפה והפצת שקרים על פעילותם החינוכית הראויה של מורים ומנהלים. וכן הבטיחו לעמוד לצד כל מורה, מנהל או מנהלת שיוזמנו לשיחות בירור או שימוע בשל תמיכתם בעקרונות הדמוקרטיה, השוויון, הפלורליזם וחופש הביטוי.