דובר צה"ל מסר כי כוחות חיל האוויר תקפו הלילה (ראשון) יעדים של חמאס ברצועת עזה, זאת בתגובה לירי הרקטות מהרצועה לעבר ישראל אתמול. במהלך התקיפה דווח על ירי לעבר המטוסים הישראלים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תקיפת היעדים ברצועה (צילום: דובר צה"ל)

לפי הודעת צה"ל, הכוחות תקפו סדנה מרכזית לייצור רקטות של חמאס ברצועת עזה וכן הותקפה מנהרת טרור בדרום הרצועה. הסדנה שימשה כאתר מרכזי לייצור מרבית הרקטות של הארגון ברצועה. בנוסף, הותקפה עמדה צבאית נוספת כתגובה לירי לעבר המטוסים הישראלים.

מצה"ל נמסר כי "התקיפה הלילה ממשיכה את מגמת הפגיעה ביכולת ההתעצמות של חמאס ברצועה".

(צילום: דובר צה"ל)

כאמור, אמש סמוך לשעה 20:45 נשמעה אזעקת צבע אדום בקיבוץ נחל עוז. לפי הדיווחים הראשונים, רקטה שוגרה מרצועת עזה לישראל, ונפלה בשטח פתוח בצפון הרצועה. בהמשך צה"ל אישר כי "זוהה שיגור אחד משטח רצועת עזה לשטח ישראל. לא שוגרו מיירטים". לא דווח על נפגעים או על נזק.

זו הפעם הראשונה שבה נשמעת אזעקה ביישובי עוטף עזה בחודש האחרון. הפעם הקודמת שבה דווח על ירי מהרצועה הייתה ב-3 בנובמבר, כאשר אזעקות נשמעו ביישובים כיסופים, נירים ועין השלושה. כשעה לאחר מכן זוהו שלושה שיגורים כושלים משטח רצועת עזה, אשר נפלו בשטח הרצועה.