לגוון בארוחת שבת: 5 מתכונים להכנת עוף - סרוגים

לגוון בארוחת שבת: 5 מתכונים להכנת עוף

רוצים לגוון את התפריט הקבוע בארוחת השבת? סידרנו לכם 5 סגנונות שונים להכנת עוף: עוף בנוסח אסיאתי, עם אורז וזיתים ואם אתם אמיצים: מתכון לעוף עם תפוזים, אניס ודלעת

author-image
לגוון בארוחת שבת: 5 מתכונים להכנת עוף
  (צילום: שאטרסטוק)

מתכון לעוף במרינדת לימון וזיתים עם אורז

מצרכים:

לעוף ולמרינדה:

6 רגלים/ כרעי עוף
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אורגנו מיובש
4-5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלחל

אורז ולזיתים:
1 כוס אורז
1 כוס זיתים ירוקים ללא גרעינים
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
1/4 כוס מים + כף גדושה של רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: 

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות

2. בשקית זילוף/קוקי מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה עם חלקי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות

3. לאחר מכן מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד

4. בסיר/ מחבת עמוקה עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.

5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה. (במידה ואתם משתמשים באורז בסמטי או אורז חום, האריכו את זמן הבישול),

6. מוסיפים את הזיתים ואת המים + רסק העגבניות, לאחר בישול של כחצי דקה מוסיפים את ציר העוף/ המים+אבקת המרק

7. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מחזירים את העופות שופכים את ומכסים את המחבת/הסיר במכסה או נייר כסף.

8. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה/עלי בזיליקום ופלחי לימון טריים.


מתכון לעוף עסיסי ברוטב אסייתי

מצרכים:

8 משולשי עוף
1/2 כוס חומץ לבן
3/4 כוס רוטב סויה
1 כף דבש
4 שיני שום, כתושות
1 כף סוכר חום
2 כפיות פלפל שחור
2 פלפלי צ'ילי פרוסים דק

להגשה: גבעולי בצל ירוק חתוכים לקוביות + שומשום

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. מתבלים את חלקי העוף בנדיבות משני הצדדים במלח ופלפל השחור.

2. מחממים כף שמן במחבת גדולה ומטגנים את העופות עד להשחמה טובה משני הצדדים. מוציאים לצלחת.

3. בקערה נפרדת מערבבים את החומץ, רוטב הסויה, הדבש, הסוכר, השום, הפלפל השחור, עלי והצ'ילי, יוצקים לאותה מחבת ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את חלקי העוף לרוטב המבעבע כשצד העור כלפי מעלה, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 20-30 דקות או עד שהעופות מבושלים ורכים. מסירים את המכסה, מנמיכים לאש קטנה ומאפשרים לרוטב להצטמצם. במקביל, בעזרת כף מזלפים מהרוטב על העופות.

5. כשהרוטב מסמיך והעוף מבריק מציפוי הרוטב, מכבים את האש ומעבירים לתבנית או לכל כלי שמתאים, מפזרים לקישוט את הבצל הירוק והשומשום. מומלץ להגיש חם לצד אורז לבן

מתכון לעוף עסיסי עם ירקות

לפעמים כל מה שצריך לארוחה טובה, הוא מתכון פשוט וטעים שמעלה טעמים של בית ונוסטלגיה לילדות. סידרנו עבורכם הפעם מתכון לעוף עם ירקות בסיר אחד שתשמחו לאמץ לארוחת שבת הקרובה

מצרכים:

חלקי עוף – שוקיים וירכיים
2-3 תפוחי אדמה/בטטות חתוכים לרבעים או פרוסות דקות
1 בצל קצוץ
1 סלרי קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות/עיגולים
שקית אפונה קפואה
מלח ופלפל שחור לפי טעם
1/2 כפית כמון
1 כפית מרק עוף
1 כפית כורכום
1 כפית רוטב סויה/סילאן

עוף שאטרסטוק

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הירקות ומחממים שמן בסיר רחב על אש בינונית, מוספים את הכורכום לפתיחת טעמים

2. מטגנים את הבצל יחד עם הסלרי, תפוחי האדמה והגזר. כשהירקות מזהיבים, מוסיפים את חלקי העוף ואת כל התבלינים יחד עם רוטב הסויה או הסילאן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

3. מוסיפים את האפונה, מטגנים במשך כ-5 דקות יחד עם שאר הירקות והעופות לספיגת הטעמים והתבלינים יחד

4. מוספים מים חמים עד לכיסוי העופות, סוגרים את הסיר ומבשלים במשך כ-35 דקות עד שהעוף מקבל צבע ומוכן וכמות המים ירדה.

עוד באותו נושא

סורגים שבת: דג מושלם ב-10 דקות עבודה

מתכון לפרגיות ואורז בסיר אחד

לא תאמינו עד כמה המתכון הזה טעים וגאוני עד שלא תנסו. לכבוד שבת המתקרבת, סידרנו לכם מתכון לפרגיות ואורז ברוטב לימוני שמתבשלות יחד בסיר אחד. מתכון שיחסוך לכם זמן יקר ובעיקר כלים

מצרכים:

6 כרעי עוף
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אורגנו מיובש
4-5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח

לאורז:

2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כוס אורז
450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
קצת פחות מ-1 כוס מים (222 מ"ל)
1 כף אורגנו מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות

2. בשקית קוקי מערבבים היטב את כל מרכיבי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות עד לילה שלם

3. מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד

4. בסיר עמוק ורחב עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.

5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה. (במידה ואתם משתמשים באורז בסמטי או אורז חום, האריכו מעט את זמן הבישול)

6. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מבשלים עוד 30 שניות, מחזירים את העופות לסיר ומכסים במכסה או נייר כסף.

7. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה, אורנו מיובש ופלחי לימון טריים.

מתכון לעוף עם תפוזים, אניס ודלעת

מצרכים

8 כרעי עוף
2 בצלים קצוצים
1 ראש שום ו-2 שיני שום כתושות
2 תפוזים
4 כוכבי אניס (אפשר להחליף בשומר טרי חתוך לפרוסות או רבעים)
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
300 גר' דלעת חתוכה לקוביות
15 מ"ל רוטב סויה
1 כפית סוכר חום
50 מ"ל מיץ תפוזים
50 מ"ל ציר עוף (או מים + כף אבקת מרק עוף)
1 כפית קמח תירס
מלח
שמן זית

(צילום: יחצ TEKA)

הוראות הכנה:

1. חממו מחבת מעל חום בינוני ומזגו מעט שמן זית, שיכסה את התחתית.

2. כאשר השמן חם, הוסיפו מלח לכרעיים וטגנו עד שיקבל צבע מוזהב משני הצדדים. הניחו אותם על תבנית אפייה.

3. באותה המחבת, הקפיצו בצלים ואת השום הכתוש למשך מספר דקות. הוסיפו כוכב אניס וצ'ילי למחבת, והקפיצו הכול יחד למשך מספר דקות נוספות.

4. הסירו מהאש והוסיפו את התערובת לכרעיים.

5. שימו בתבנית את רבעי הבצלים, הדלעת, ואת ראש השום, חתוך לחצאים לרוחב.

6. חממו מראש תנור ל-180ºC.

7. שימו בקערה רוטב סויה, סוכר ומיץ תפוזים, וערבבו הכול היטב.

8. מזגו את התערובת על כל הכרעיים ואפו בתנור למשך כ-30 דקות בחום של 180ºC. לאחר מכן, הוסיפו את התפוזים לתבנית הכרעיים ואפו למשך כ-15 דקות נוספות.

9. הוציאו מהתנור ומזגו את רוטב העוף לסיר.

10. העלימו את גושי קמח התירס בכוס, באמצעות מים קרים והוסיפו את התערובת לסיר הרוטב. הפכו את התערובת לסמיכה על גבי אש קטנה. לאחר מכן, הרתיחו וערבבו כל הזמן. כאשר הוא מוכן, מזגו את הרוטב על הכרעיים והגישו.

המתכון באדיבות המותג TEKA

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו