יום אחרי שדווח על הימצאות סלמונלה בחומוס של חברת צבר, צוות של שירות המזון של משרד הבריאות הגיע הבוקר (רביעי) למפעל החברה בקריית גת. זאת כדי לבצע בקרה לאחר הריקול שנעשה על ידי חברת צבר בעקבות הסלמונלה במוצרים.
לפי הודעת משרד הבריאות, הבקרה נמשכה עד שעות הערב. על פי הממצאים הראשוניים לא נמצאו חריגות מהותיות בביקורת.
בבקרה עלה כי המפעל מבצע בקרות שוטפות של סלמונלה, ומשתמש בחומרי גלם רק לאחר דיגום תקין. לדבריהם, בחודש האחרון בוצעו מעל 200 בדיקות לנוכחות סלמונלה.
לטענת המפעל נראה כי טחינה, שהיא חומר גלם בתהליך הייצור נמצאת בחשד גבוה לנוכחות הסלמונלה. עם זאת, על פי הבדיקה שנעשתה היום על ידי שירות המזון של משרד הבריאות לא נמצאה הוכחה מעבדתית לכך. על כן, לא ניתן לקבוע בשלב הזה מהו מקור הזיהום.
בעקבות הבקרה, משרד הבריאות הנחה את המפעל לבחון מקורות זיהום נוספים, ולהגיש למשרד הבריאות המשך תחקיר מפורט (תחקיר שורש) ומנומק.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים