חדשות

סקר: כמה מהציבור נגד בן גביר כשר לבטחון לאומי?

סקר שפורסם באולפן שישי מגלה מה הציבור חושב לגבי המינויים המסתמנים בממשלה הבאה כאשר רוב הציבור לא מרוצה מהמינויים של דרעי לשר הפנים וסמוטריץ׳ לשר האוצר, ובעד מינויו של איתמר בן גביר כשר לבטיחון לאומי

איתמר בן גביר (צילום: דוד כהן, פלאש 90)
איתמר בן גביר (צילום: דוד כהן, פלאש 90) | צילום: איתמר בן גביר. ארכיון (צילום ארכיון: תומר נויברג, פלאש 90)

על פי סקר של מכון מדגם בראשות מנו גבע בשיתוף איי-פאנל שפורסם אמש (שישי) ב"אולפן שישי" – רוב הציבור לא מאמין כי הממשלה החדשה תפתור את גל הטרור. כאשר 52% מכלל הציבור לא מאמינים שלנתניהו ובן גביר יהיה פתרון לטרור ו-31% סבורים שכן. אך בקרב מצביעי גוש נתניהו לא פחות מ-55% סבורים שלממשלה החדשה יהיה פתרון לגל הטרור.

בנוסף על פי הסקר 49% מהציבור מרוצה ממינויו של איתמר בן גביר כשר לביטחון לאומי ו-46% מהציבור לא מרוצים מהמינוי. בקרב גוש מתנגדי נתניהו 80% ממצביעי גוש מתנגדים למנינוי של בן גביר כשר לבטחון לאומי.

בעניין פסקת ההתגברות שתמנע מבג"ץ לפסול חוקים של הכנסת שעברו ברוב של 61 – 32% מהציבור הכללי בעד ו-49% מהציבור נגד. כאשר בקרב בגוש נתניהו 58% תומכים בפסקת התגברות לעומת 20% מתנגדים.

דרעי (יוסי זמיר/פלאש 90)

לגבי ״חוק דרעי״ של ח״כ משה ארבל התאפשר לאריה דרעי לכהן וקובע כי מי שהורשע ונדון למאסר על תנאי יוכל להיות שר. רוב גדול בציבור מתנגד ל"חוק דרעי": 59% מתנגדים לחוק לעומת 22% שתומכים בו, גם בגוש נתניהו רוב הציבור נגד שינוי החוק 43%, לעומת 29% שבעדו.

עוד על פי הסקר – 61% לא מרוצים מהמינוי של בצלאל סמוטריץ' לשר האוצר אל מול 28% מרוצים. 61% לא מרוצים מהמינוי של אריה דרעי לשר הפנים ו-33% מרוצים. 55% מרוצים מהמינוי של יואב גלנט לשר הביטחון בעוד 32% לא מרוצים.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

76
43
רון
26.11.22

אם יש את סמוטריץ לא יהיה ברכה פוגע באחדות

42
שמעון הגלילי
26.11.22

בעזרת השם בעוד שנה 90 אחוז יהיו מרוצים מהמינוי של בין גביר כשר לבטחון לאומי. מבחינת האיש הנכון במקום הנכון. כמובן תמיד ישאר ה 10 אחוז של שמאל קיצון ומטורלל שהם תמיד אבל תמיד אנטי המדינה. למזלינו הם בטלים בשישים.

1
מישו משו
27.11.22

זה כולל כאלה שיהיו מרוצים כי פעם אחת ולתמיד תראו שאין פיתרון כוחני לטרור, ויעיפו את בן גביר קיבינימט כמו שצריך לעשות למי שמפזר הבטחות ללא כיסוי?

2
דורון שטאובר
27.11.22

יש פתרון לטרור. מחזירים להם פי 100.

3
דרומי
27.11.22

בזכות אנשים כמוך היאצים עלו לשילטון והדבר הראשון שעשו הוא לפגוע בבתי המשפט, זו ההתחלה של רוב הדיקטטורות.

4
מולאים משה
29.11.22

בחירות ואני לתומי חשבתי שניגמרו הבחירות

41
אוהב צדק
27.11.22

שיתחפו את הסקר חישבו מי שואל את השמלנים