כוחות משטרה הוזעקו היום (שישי) לבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים, זאת בעקבות אירוע אלימות שבו אחות הותקפה על ידי בני המשפחה של אדם שקיבל טיפול רפואי מציל חיים. בעקבות האירוע נעצרו שלושה חשודים תושבי מזרח ירושלים, שהועברו לחקירה.

לפי בית החולים, האירוע החל בדחיפתה של האחות על ידי בן המשפחה. בשלב הזה מאבטחי בית החולים הזעיקו את משטרת ישראל ובני המשפחה המשיכו בהתנהגות האלימה, תוך גרימת נזק לציוד בית החולים ולצוות.

כשהשוטרים הגיעו למקום והחלו לברר את נסיבות האירוע, בני המשפחה תקפו גם אותם באלימות. כוחות משטרה נוספים של מחוז ירושלים שהוזעקו למקום, נאלצו להשתמש בכוח נגד המעורבים ולהרחיקם מהמקום.

מנכ״ל הדסה יורם וייס אמר בעקבות האירוע כי "לא ניתן לעבור בשתיקה על ההתפרעות הקשה במיון והפגיעה בצוותים שעוסקים במלאכת הצלת חיים – ללא קשר למצב הרפואי והתחושות שלהם. בשעה זו אנו עוטפים את מי שנפגעו ונמצאים בסערת רוחות. אנו מודים לשותפנו במשטרת ישראל על השבת הסדר למקום יחד עם מאבטחי בית החולים בפעולה מהירה ונחרצת. אני שמח שבטווח החודשים הקרובים, לאחר מאמצים רבים, תקום נקודת שיטור קבועה שתחזק את תחושת הבטחון בקרב הצוותים והמטופלים שלנו".

מנהלת הדסה הר הצופים, ד״ר תמר אלרם, הוסיפה ואמרה כי "צוותי בית החולים, העושים עבודתם במסירות אינסופית אינם שקי אגרוף ובוודאי שלא נקבל כל פגיעה, קלה עד חמורה בהם. אנו נמשיך לטפל בתושבי ירושלים ונמשיך להגן על הצוותים שלנו. אני מודה למשטרת ישראל על הטיפול המיידי בארוע הקשה היום".

מהמשטרה נמסר כי "אנו רואים בחומרה רבה אלימות כלפי צוותים רפואיים או שוטרים, ונמשיך לפעול בנחישות נגד אלימות מכל סוג שהיא, בפרט כלפי עובדי ציבור וצוותים רפואיים הפועלים במסירות להצלת חיים עד למיצוי הדין עם העבריינים".