הרב מרדכי שטרנברג, ראש ישיבת 'הר המור', מתייחס לטענות נגד נשיא הישיבה הרב צבי טאו, ולחקירת המשטרה שנפתחה נגדו.

בשיעור בשבוע שעבר, אמר הרב שטרנברג: "אם הרב דומה למלאך השם צבאות, תורה יבקשו מפיהו. רב צבי עשרות שנים אנחנו מכירים, ללא הפסק כלל, הוא דומה למלאך השם צבאות. לכן, לא נולד בכלל ספק שצריך לדבר, זו האמת".

שגיאה: סוג קובץ לא נתמך

הרב שטרנברג המשיך ואמר: "העיוות, הטשטוש, לפעמים גם בתלמידי חכמים. מוטל עלינו לברר, כחלק מהמאבק הגדול שלנו עם כל האווירה הכללית, ונצרף לזה עוד נקודה. זה לא מהיום התחיל, לא בקשר לרב לצבי, בכלל, יש עולם מעוות ומזוהם שאנחנו מתרגלים לחיות אותו. למשל, אולפנות, שאנחנו שולחים את בנותינו לשם, זה מקום מסוכן? כך ניסו ומנסים ואולי גם ינסו לשכנע אותנו, דברי הבל וריק, אלו מקומות קדושים".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אבי מעוז על פרשת הרב טאו (צילום: ערוץ כנסת)

עוד אמר הרב שטרנברג: "תלמידי חכמים הם אנשים מסוכנים? דברי הבל וריק, שקר, תמיד היה שקר. תלמידי חכמים הם אנשים קדושים. אגיד דבר מוזר בכוונה: לא מסוגלים לחטאים, אז לפעמים קורה, לא מסוגלים לזה. לחיות בטהרת המחשבה, לחיות באמת, ולא לתת לגישה הפסולה והמזוהמת לזהם אותנו, לא מהיום, שעולמם של תורה, חס ושלום, עולמם של חכמים, אני אגיד יותר מכך, עולמם של ישראל, עולם מזוהם?! שקר וכזב".

"אני כבר שנים ב'השיבה שופטיך כבראשונה' מתפלל על זה, שינוי הגישה הבסיסית. יש שופטים, יש בתי משפט, יש אווירה, שנקודת המוצא שכולנו רשעים גמורים, כל העולם, כל ישראל, כל ראשי הממשלה בישראל, והדרך היחידה לעצור את הרשע זה להשתדל למנוע את האפשרות לעשות.

"זה לא יצליח כי הם רשעים גמורים, כולם. התורה זה ההיפך הגמור, כולם צדיקים גמורים, לפעמים נכשלים, יש מציאות של תלמיד חכם נכשל, יצר הרע יש לכל אחד. עולם של צדק, יושר, אמת, טוב, זה המאבק גם בפוסט מודרנה. אנחנו צריכים לשמור את הטהרה שלנו, את הטהרה של ישראל, בוודאי כלפי תלמידי חכמים, בוודאי כלפי הרב שדומה למלאך השם צבאות, ולא להתעוות ולא להכניס עיוותים נשמתיים, נפשיים, רוחניים, שחושדים בעלילת דם".

"שמעתי תלמיד חכם שאמר שאם יגידו לנו שתלמיד חכם רצח פעם, נזלזל באמירה הזו? חשבתי בליבי: אם נגיד שתלמיד חכם רצח לפני 40 שנה, והכניס את הדם למצה, נזלזל בזה? למה לזלזל בזה? זו עלילת דם, נעזוב את המצה, תלמיד חכם רצח? הבל וריק.

"אנחנו חייבים לשמור על טהרת המבט שלנו, על האמת שלנו, להאמין בהשם, להאמין בתורה, להאמין בתלמידי חכמים, כל תלמידי חכמים, להאמין בכל אדם בישראל, בטוב ובישר, ולא לתת לזוהמה ולגישה החיצונית להשתלט על חיינו".