צעיר ערבי התפרץ ביום שלישי האחרון לכביש בצומת אדם וניסה לבצע ירי לעבר חייל חרדי ושני רבנים מעמותת הנחל החרדי ששהו אתו ברכב באותה שעה. האירוע נגמר בשלום בעקבות תקלה בנשקו של היורה, אשר נמלט מהמקום משהבחין בה.
ביום שלישי האחרון עשו שניים מרבני עמותת הנחל החרדי את דרכם מבסיס פלס נחל בבקעת הירדן, בסיס האימון של הנח"ל החרדי, לכיוון ירושלים, לאחר פעילות תורנית שערכו בבסיס. אל השניים הצטרף גם אחד החיילים החרדים. כשהגיעו לצומת אדם בכביש 90, ערבי בשנות העשרים לחייו פרץ אל הצומת כשבידו אקדח.
"כשהגענו לכיכר היישוב אדם נתנו זכות קדימה לרכב שהגיע לכיכר משמאלנו. לפתע אני רואה צעיר ערבי בשנות ה-20 לחייו קופץ משולי הכביש עם חפץ שחור בידו. לקח לי כמה דקות להבין שמדובר באקדח. הצעיר רץ לכיוון הספסל האחורי וניסה לירות לעברנו אבל האקדח לא ירה", שחזר לאחר האירוע אחד הרבנים.
"לאחר כמה שניות שנדמו כמו נצח וכשכולי רועד ומתכופף אני מסתובב לראות איפה הוא ומדוע אין רעש של יריות. אני מבחין בו מנסה לירות על אחד הרבנים שיישב ליד הנהג וגם שם האקדח לא עובד. בשלב הזה צעקתי לנהג שייסע יותר מהר", הוא מוסיף.
הרב הנוסף ששהה ברכב מספר כי הבחין בצעיר עוד לפני הניסיון לבצע את הירי: "ראיתי את הצעיר לפני האירוע נשען על מעקה הבטיחות ולא עושה כלום. פתאום הוא זינק לעבר הרכב. נראה היה כי הוא מחפש דווקא חייל. המשכנו בדהירה לכיוון מחסום חיזמה הסמוך ועדכנו את כוחות הביטחון שהיו שם והם החלו מייד בסריקות ובביצוע מעצרים של חשודים".
לאחר כמה שעות של תחקור על ידי כוחות הביטחון שוחררו הרבנים והחייל לביתם. "זה פשוט נס. היינו בצומת ולכן נסענו במהירות נמוכה מאוד. אילו הנשק שלו היה פועל זה היה יכול להיגמר נורא ואיום", אומר אחד הרבנים. "חזרנו מפעילות חברתית ותורנית שאנו עושים כבר שנים עם החיילים החרדים, ואין לנו ספק שהדבר הזה עמד לזכותנו מן השמים להינצל מפיגוע הירי", הוא מסכם.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מרן הראב"ד דהעדה החרדית "הרב המתיר" מורינו הרב הגאון הצדיק וכו' רבי משה שטרנבוך שליט"א אמר "אני עם מי שנלחם מלחמות ה'…" זה ממש נכון לשטתו הוא הרי "הרב המתיר"...
מרן הראב"ד דהעדה החרדית "הרב המתיר" מורינו הרב הגאון הצדיק וכו' רבי משה שטרנבוך שליט"א אמר "אני עם מי שנלחם מלחמות ה'…" זה ממש נכון לשטתו הוא הרי "הרב המתיר" חפירת הקברים (חילול הקברים) בבית שמש – והיינו ממש מלחמה נגד השם ית' ר"ל
המשך 11:18 22.04.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמואל
העיקר שיתגייסו, כדי שנמכור את דמם לערבים. זו בדיוק התפיסה של "ידיעות" ושאר מעוזי השמאל המסריחים.
09:24 04.04.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חז"ל
07:42 04.04.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר