משרד הבריאות הגיב הערב (רביעי) לפרשת מותה של לירון ז'ז'טי בת ה-19, שנפטרה בשבוע שעבר לאחר שנטלה אופטלגין. זאת בתום חקירת הנושא בשבוע האחרון.

"המשרד חקר את נסיבות מקרה המוות המצער של הצעירה בסמיכות לנטילת אופטלגין (דיפירון) והערכת המומחים הייתה כי לא ניתן לקשר בין האירוע לנטילת התרופה" נמסר ממשרד הבריאות. "המחלקה לניהול סיכונים באגף הרוקחות מבצעת מעקב שוטף והדוק אחר תופעות לוואי ומידע בטיחותי לתרופות מהארץ ומהעולם, לרבות תרופות המכילות דיפירון, וממשיכה לקיים דיוני הערכת סיכון-תועלת במטרה להבטיח את בריאות הציבור".

במקביל, מחברת טבע נמסר כי "כחברת פארמה בינלאומית אחראית, טבע מנטרת כל דיווח תופעת לוואי, ונדגיש, כי ביחס למאות מיליוני הכדורים שנצרכו בישראל בשנים האחרונות, מספר הדיווחים שתועדו הקשורים למקרי אגרנולציטוזיס ממולקולת דיפירון הינו מזערי. אופטלגין הוא תכשיר המשווק עשרות שנים בישראל ובעולם, הוא בעל אפקטיביות ופרופיל בטיחות גבוהים, לצד מיעוט תופעות לוואי גם ביחס למשככי כאבים אחרים הקיימים בשוק".

"המציאות מראה כי במדינות בהן לא נעשה שימוש בדיפירון לטיפול בכאבים חזקים (כדוגמת ארה"ב) הצוותים הרפואיים נאלצים לפנות לאפיק טיפולי של משככי כאבים פוטנטיים וממכרים, המעלה תחלואה ותמותה" הוסיפו ואמרו בחברת התרופות. "מכאן כי אימוץ המסקנה הנמהרת, וללא סייג, שאופטלגין הוא-הוא הגורם למותה של המטופלת, עלול לדחוק (ואולי אף כבר דחק) מטופלים ורופאים לעבר תרופות חזקות, ממכרות ומסוכנות".

כזכור, בשבוע שעבר דווח כי לירון ז'ז'טי, בת 19 מחולון, הגיעה בשבוע שעבר לבית החולים וולפסון כשהיא במצב אנוש, לאחר שנטלה כדור אופטלגין בהמלצת הרופאים לצורך טיפול בזיהום דלקתי. הרופאים ביצעו בה פעולות החייאה שארכו כמה שעות, והיא אף חוברה למכשיר אקמו, אך לבסוף הם נאלצו לקבוע את מותה.

לפי הדיווחים, הכדור שנטלה גרם לה לתופעת לוואי קשה ונדירה, במסגרתה נפגע ונהרס מח העצם. על פי ההערכות, התופעה מתרחשת ביחס של אחד למיליון וחצי נטילות של התרופה.