יו"ר סיעת 'יש עתיד' ח"כ בועז טופורובסקי, התייחס לחלוקת התפקידים המסתמנת בוועדה המסדרת, לפיה אחמד טיבי יקבל תפקיד של סגן יו"ר הכנסת.

"למרות שהוא מכנה אותו כתומך טרור ומפגע בישראל, החליט הבוקר יואב קיש (אותו שליח של ביבי לשיחות עם עבאס) לפנק את אחמד טיבי ולצ׳פר אותו בתפקיד סגן יו״ר כנסת ישראל. מעניין מה עוד הבטיח ביבי לטיבי…" שאל טופורובסקי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מה הבטיח ביבי לטיבי? טופורובסקי (ערוץ כנסת)

הדברים של טופורובסקי באים על רקע המסמך שהעביר הליכוד לוועדה המסדרת – חלוקת הוועדות הזמניות של הכנסת עד להרכבת הקואליציה, לפיה סיעת חד"ש תע"ל עם 5 מנדטים תקבל את תפקיד סגן יו"ר הכנסת – אחד משני התפקידים שהם מייעדים לאופוזיציה (בנוסף ליו"ר מיקי לוי). לשם השוואה ישראל ביתנו עם 6 מנדטים לא קיבלה תפקיד סגן יו"ר, ויש עתיד עם 24 מנדטים גם לא קיבלה מקום בנשיאות הכנסת בנוסף למיקי לוי.

חלוקת התפקידים המוצעת בכנסת

נזכיר כי מדובר בהצעה של הליכוד, והיא זמנית לשבועות הקרובים. ברגע שתקום הממשלה, יתחלקו התפקידים מחדש בהתאם לקואליציה ולאופוזיציה, כולל איוש הוועדות הקבועות.