הרב הראשי לישראל והראשון לציון הרב יצחק יוסף, התייחס אמש (מוצ"ש) בשיעורו השבועי לדרישת המפלגות החרדיות להעביר את פסקת ההתגברות על בית המשפט העליון, וקרא לנצל את מספרם של חברי הכנסת החרדים והדתיים ולתקן את חוק מיהו יהודי.
לטענת הרב הראשי, בג"צ עיכב את מינויי רבני השכונות ודרש למנות רבנים רפורמים: "כבר כמה שנים, רבותיי, לא מינו רבני שכונות כי בג"צ אמר אתה מביא רבני שכונות? למה רק אורתודוקסים? שים גם רפורמים. הם עצרו את המינויים".

"עכשיו רוצים לעשות חוק התגברות, איך זה נקרא מה שעושים עכשיו?" הוסיף הרב יצחק יוסף, "יעשו חוק שאין דבר כזה בג"צ קובע, החוק קבע שיש רבני שכונות אורתודוקסיים וגמרנו. זו מדינה אורתודוקסית, לא רפורמית".
הרב הראשי חזר ואמר שצריך להעביר את פסקת ההתגברות "כדי להתגבר על הבג"צים האלה". בנוסף, הוא התייחס למספרם הגדול של חברי הכנסת הדתיים והחרדים, ואמר: "צריך לנצל את ההזדמנות. לא הייתה ממשלה כזו עם 32 חברי כנסת דתיים וחרדים מעולם. אולי יש הזדמנות לתקן את חוק מיהו יהודי"





תגובות
צודק הרב יצחק יוסף שליט"א חוק התורה עליון על כל מה שבני אדם באשר הם מסוגלים להמציא.
לפטר אותו מיד, ולאלתר!!!! שהרב הראשי יתעסק בענייניו הוא, שגם את זה הוא לא עושה מי יודע מה טוב, ויעזור את עניני הקואליציה והפוליטיקה לחלאות האחרים.
תגובה של חוצפן! התגובה היא בשביל הציבור ולא בשביל אדם שלא ראוי לתגובה. בכל אופן, ממליץ לציבור לקרוא את הספר מפלגת בג"ץ של שמחה רוטמן ויגלה חלק מהנזקים הנוראים ואיומים שהבגץ גרם למדינת ישראל.
נראה שאנשים שכחו מי הקים את המדינה ולמה. טרמפיסטים חרדים מתנהגים כאילו הם קראו את שיילוק.