חדשות

נתניהו, שים לב | סקר: זה האיש שהציבור רוצה כשר האוצר

סקר חדש בחן את עמדות הציבור לגבי הדמות המועדפת עליו במשרד האוצר. וגם: כמה מצביעי גוש נתניהו תומכים בממשלת אחדות?

סמוטריץ' ודרעי
סמוטריץ' ודרעי | צילום: מארק ישראל סאלם/פלאש 90

על רקע הרכבת ממשלת נתניהו השישית וחלוקת התיקים, סקר חדש מעלה כי בציבור מעדיף לראות את חבר הכנסת ניר ברקת מהליכוד כשר האוצר.

על פי הסקר, שנערך על ידי מכון 'מדגם' עבור 'אולפן שישי', 33% מהמשיבים אמרו כי הם תומכים במינויו של ניר ברקת לשר האוצר. 11% השיבו ישראל כ"ץ, 9% אריה דרעי, ו9% בצלאל סמוטריץ', 3% השיבו אלי כהן. 19% – אחר, 16% – לא יודע.

הסקר בחן את עמדת הציבור בנוגע להקמת ממשלת אחדות. על פי הסקר, רוב הציבור בעד ממשלת אחדות. 44% מהציבור מעדיפים ממשלת אחדות של הליכוד, יש עתיד והמחנה הממלכתי, לעומת 37% שמעדיפים ממשלת ימין עם המפלגות החרדיות.

גם נתניהו לא ייתן
גם נתניהו לא ייתן| צילום: גם נתניהו לא ייתן שינויים בהר הבית (בנצי רובין)

בפילוח לפי גושים: 76% מגוש מתנגדי נתניהו מעדיפים ממשלת אחדות, על פני 2% בלבד מגוש מתנגדי נתניהו שמעדיפים ממשלת ימין. בגוש נתניהו 77% מעדיפים ממשלת ימין, על פני 20% בלבד שמעדיפים ממשלת אחדות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

50
36
יובי
12.11.22

העיקר שהתפטרנו מהשמאל שונא ישראל.