מקבלים את החורף: מתכון למרק אפונה - סרוגים

מקבלים את החורף: מתכון למרק אפונה

הגשם כבר כאן ואין כמו מרק חם ומנחם לימי החורף הקרים. סידרנו לכם מתכון למרק אפונה טעים וקל להכנה שלגמרי ינחם אתכם במזג האוויר החורפי

author-image
מקבלים את החורף: מתכון למרק אפונה
  (צילום: קופרבוש סטודיו)

מרק אפונה

מרכיבים: 

500 גרם אפונה מיובשת
500 גרם תפוחי אדמה
2 בצלים
½ מקל כרישה
250 גרם גזר
100 גרם סלרי
1.5 ליטר מים
4 נקניקיות וינר
מלח
פלפל

הוראות הכנה:

משרים את האפונה ללילה שלם. למחרת מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה והגזר.

קולפים וחותכים דק את הבצל. שוטפים וקוצצים דק את הכרישה. מסננים את האפונה. שמים סיר על הכיריים, מוסיפים מרגרינה ומחממים לטמפרטורה גבוהה.

מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה והגזר ומקפיצים בסיר. לאחר מכן מוסיפים את האפונה, מוזגים מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכבים את האש.

מורידים את עוצמת הטמפרטורה ולבשל עד שהאפונה רכה (בערך 60-90 דקות).

כשהאפונה מבושלת, מוזגים כמחצית מהכמות לקערה וטוחנים אותה עם מערבל מזון עד להפיכתה למחית.

לאחר מכן מחברים בין המחית לבין הקערה עם האפונה השלמה ומכניסים שוב לסיר.

מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים למרק.

מוזגים את המרק לקערות או צלחות ומקשטים בפטרוזיליה.

טיפ: האפונה מתעכלת יותר אם מי ההשריה לא משמשים לבישול. המליחו את המרק רק לאחר הבישול, אחרת האפונה תזדקק לזמן בישול ארוך בהרבה.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל קופרבוש

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו