חדשות

שלי יחימוביץ' נגד גנץ: "החלטה לא ראויה"

אחרי שאתמול החליטו במחנה הממלכתי שלא להמליץ על לפיד לראשות הממשלה, תוקפת יחימוביץ' את גנץ: "יש פה ושם מהלכים הכרחיים, צופי פני עתיד, שהם מעבר לכעסים ולהתחשבנויות"

שלי יחימוביץ' נגד גנץ: "החלטה לא ראויה"
צילום: צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90

יו"ר מפלגת העבודה לשעבר, שלי יחימוביץ', תקפה בחריפות את החלטת יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, שלא להמליץ לנשיא על יאיר לפיד לראשות הממשלה.

"החלטה קטנונית ולא ראויה, לא להמליץ על יאיר לפיד לראשות הממשלה", כתב יחימוביץ'. "יש פה ושם מהלכים הכרחיים, צופי פני עתיד, שהם מעבר לכעסים ולהתחשבנויות".

בני גנץ נאום מליאה רצח רבין
בני גנץ נאום מליאה רצח רבין| צילום: גנץ נואם במליאת הכנסת (צילום: בנצי רובין/ סרוגים)

כזכור, אתמול (שלישי) דווח כי "המחנה הממלכתי" לא ימליצו על אף מועמד בפני הנשיא. גם מפלגת ישראל ביתנו החליטה שלא להמליץ על יאיר לפיד לתפקיד ראש הממשלה בהתייעצות בבית הנשיא.

אמנם מדובר בצעד טכני לחלוטין מכיוון שליו"ר הליכוד בנימין נתניהו מובטח רוב מוצק של 64 ממליצים, אך מדובר בצעד מפתיע, זאת לאור הברית ההדוקה בין לפיד וליברמן בשנים האחרונות.

ההתייעצויות – בשידור חי

היום (ד') צפוי נשיא המדינה יצחק הרצוג להתחיל לקבל את נציגי הסיעות שנבחרו לכנסת, ויקבל מהן את ההמלצות לגבי המועמד להטיל עליו את הרכבת הממשלה.

סיעת ישראל ביתנו אמורה להגיע לנשיא ביום חמישי בצהריים, וכאמור לא ימליצו על אף מועמד.

על פי הנוהג, ייפגש הנשיא עם נציגי הסיעות, ישמע את המלצתן ולאחר גמר סבב ההתייעצויות עם כלל הסיעות יכריז על חבר הכנסת עליו תוטל מלאכת הרכבת הממשלה.

מרגע שיטיל הנשיא את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת הנבחר יעמדו לרשותו, על פי חוק יסוד: הממשלה, 28 ימים להרכיב ממשלה חדשה בישראל. במצב בו תידרש ארכה לתהליך, בסמכות נשיא המדינה להעניק ארכה נוספת של עד 14 יום נוספים על פי החוק.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

77 תגובות
57
תמי
09.11.22

אלהים ישלם להם על מה שעשו לביבי פתאום התעוררה גברת פלפלת

הצטרפו אלינו