חדשות

כהנא: "סמוטריץ' מוכיח את מה שאמרתי בקמפיין"

ח"כ מתן כהנא התייחס לקרב המסתמן על תיק הדתות ואמר כי "אם הציונות הדתית תוותר לש"ס על תיק הדתות, זה יוכיח את מה שאמרתי לאורך כל הקמפיין - בכל הקשור לדת ומדינה סמוטריץ' יישר קו עם דרעי"

(צילום: אשר רוט)

ח"כ מתן כהנא התייחס הבוקר (ראשון) לקרב המסתמן על תיק הדתות בממשלה החדשה, זאת על רקע האמירה של אריה דרעי שפורסמה אמש. בדבריו תקף את יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', וקרא לא לוותר לש"ס על תיק הדתות.

"אם מפלגת הציונות הדתית (14) תוותר לש"ס (11) על תיק הדתות, זה יוכיח את מה שאמרתי לאורך כל הקמפיין" אמר כהנא. "בכל הקשור לדת ומדינה סמוטריץ' יישר קו עם דרעי והעביר לו את הטיפול בנושאים אלה באופן מוחלט. הלוואי ואני טועה".

כאמור, אמש דווח כי בפתח שיעורו השבועי של הראשון לציון הרב יצחק יוסף, הגיע יו"ר ש"ס אריה דרעי, כדי לתת שיחה מקדימה והביע את החשש מכך שהציונות הדתית דורשת את תיק הדתות. תוך כדי השירים והצעקות, נשמע דרעי לוחש לרב יוסף: "ישבנו אצל ביבי, יש משא ומתן קואליציוני, שהתחיל כבר ", וגם עדכן את הרב כי תיק הדתות נמצא במאבק בין ש"ס ובין מפלגת הציונות הדתית: "יש מלחמה גדולה על הדתות. ה' ירחם".

דרעי מלחמה גדולה על הדתות| צילום: "מלחמה גדולה על הדתות" (דר וסוחרת)

נזכיר כי שר הדתות ממונה על בחירת הרבנים הראשיים לישראל, בקיץ הקרוב, וכן על בחירת רבני ערים וישובים לאורך הקדנציה. בנוסף, הוא אחראי על שירותי הדת ובהם הכשרות והקבורה. בציונות הדתית מסרבים לתת את התיק לידי ש"ס, משום שגם הם רוצים למנות רבנים סרוגים.

תוצאות הבחירות לפיהן מפלגת הציונות הדתית עם 14 מנדטים גדולה מש"ס עם 11, הופכות את המאבק על התיק לקרב איתנים, מה שהביא אפילו את דרעי לחשש שהביע בפני הרב יוסף.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

33
איך היתנפצו החלומות של בן כלבים גרמנים כ
06.11.22

זבל מסריח אתה יכול להוריד את הסמרטוט מהראש הריק שלך,הגיע הזמן להיות כהנארור בלי תחפושת,

הצטרפו אלינו