חדשות

נתניהו שינה טייטל והגיב לראשונה לתוצאות הבחירות

ראש הממשלה הנבחר בנימין נתניהו, הגיב לתוצאות הבחירות עם תמונה של 5 דגלי ישראל, ושינה את הטייטל שלו ברשתות החברתיות

((צילום: יונתן זינדל / פלאש90))

ראש הממשלה הנבחר בנימין נתניהו, הגיב לפני זמן קצר לראשונה לתוצאות הבחירות, לפיהן המחנה שבראשותו זכה ב-64 מנדטים וירכיב את הממשלה הבאה.

בתגובה של נתניהו הגיעה בדמות של ציוץ בטוויטר ובו 5 דגלי ישראל. בנוסף נתניהו שינה את הטייטל שלו וכתב: "ראש הממשלה הנבחר ויו"ר הליכוד".

בתוך כך, ועדת הבחירות המרכזית סיימה הערב (חמישי) את ספירת הקולות בבחירות ופרסמה את חלוקת המנדטים לכנסת ה-25. לפי התוצאות גוש הימין של נתניהו זוכה ל-64 מנדטים, אל מול 51 לגוש השמאל מרכז ו-5 לחד"ש תע"ל.

נתניהו
נתניהו| צילום: (צילום: סרוגים)

אלו תוצאות האמת:

הליכוד 32. יש עתיד 24. הציונות הדתית 14. המחנה הממלכתי 12. ש"ס 11. יהדות התורה 7. ישראל ביתנו 6. רע״ם 5. חד״ש – תע״ל 5. העבודה 4.

לפי נתוני הוועדה, בבחירות 2022 הצביעו 4,793,641 ישראלים – כשאחוז ההצבעה הסופי עמד על 70.6% מכלל בעלי זכות הבחירה. בסך הכל התקבלו 4,763,694 קולות כשרים, אל מול 29,947 קולות שנפסלו. 418 אלף קולות ניתנו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה – ביניהם מפלגת מרצ, הבית היהודי, ובל"ד.

למרות סיום ספירת הקולות, בשלב הזה עדיין לא מדובר בתוצאות הרשמיות – שיתפרסמו ביום רביעי הבא ויוגשו לנשיא המדינה יצחק הרצוג. עד אז, ועדת הבחירות תבצע שורה של בדיקות נוספות במספר מישורים, כדי לוודא את טוהר הבחירות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

36 תגובות
21
בן דוד
03.11.22

אסא טרף

הצטרפו אלינו